Compania Frigoglass România a anunţat vineri că a reluat activitatea de producţie în cadrul unei linii de asamblare amplasată într-o hală închiriată din cadrul Platformei Industriale Incontro din Timişoara, după incendiul devastator al fabricii de echipamente frigorifice în iunie 2021. Compania şi-a propus să reconstruiască raăid fabrica, care se doreşte să devină operaţională în trimestrul al patrulea din 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania produce frigidere pentru marile branduri de băuturi, având la acel moment aproximativ 1.000 de angajaţi.

"Frigoglass anunţă că a reluat activitatea de producţie, conform planificării, luni, 4 octombrie 2021, în cadrul unei linii de asamblare amplasată într-o hală închiriată din cadrul Platformei Industriale Incontro din Timişoara. Reluarea producţiei survine după incendiul devastator al fabricii de echipamente frigorifice în iunie 2021", anunţă compania.

Compania Frigoglass precizează că este ferm decisă să păstreze un număr cât mai mare de angajaţi pentru a le asigura clienţilor săi echipamente premium de refrigerare, precum şi să asigure o reconstrucţie rapidă a fabricii sale, care se doreşte să devină operaţională în trimestrul al patrulea din 2022.

"Echipa de conducere Frigoglass România îşi exprimă recunoştinţa faţă de angajaţi, furnizori şi autorităţi locale pentru sprijinul acordat în reluarea rapidă a activităţii de producţie în România", mai arată compania.

În incendiu au ars materiale, lacuri, vopsele, echipamente, utilaje şi spaţii de producţie pe o suprafaţă de aproape 20.000 de metri pătraţi.

Comisia care a analizat cauzele incendiului izbucnit la fabrica Frigoglass de lângă Timişoara, în noaptea de 5 spre 6 iunie, a încheiat ancheta, astfel că a stabilit că focul a pornit de la un cablu electric defect.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.