Franţa doreşte ca Uniunea Europeană să adopte o strategie industrială ”Fabricat în Europa”, ca răspuns la schema americană de subvenţii pentru investiţiile ecologice, pentru a împiedica firmele industriale să părăsească Europa şi pentru a reduce dependenţa ţărilor membre de furnizorii externi, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

transmite Reuters.

Liderii UE urmează să discute despre o astfel de politică industrială pentru blocul celor 27 de naţiuni la un summit din 9-10 februarie la Bruxelles, îngrijoraţi că Legea de reducere a inflaţiei, de 369 de miliarde de dolari, a Washingtonului, care subvenţionează produse de la baterii la maşini electrice, panouri solare şi turbine eoliene, va atrage companiile aflate în afara UE.

”Implementarea unei politici industriale europene ambiţioase şi robuste este aşadar esenţială astăzi. Autorităţile franceze propun ca aceasta să ia forma unei strategii ”Fabricat în Europa””, a spus Franţa într-un document văzut de Reuters.

Liderii UE au convenit în martie trecut, imediat după invazia rusă a Ucrainei, care a dus la creşterea preţurilor energiei, că Europa trebuie să-şi reducă dependenţa de furnizorii externi de energie, materii prime critice, semiconductori, medicamente şi alimente.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.