Franţa va construi un gard de-a lungul graniţei cu Belgia, pentru a împiedica mistreţii să răspândească pesta porcină africană, virusul virulent care poate afecta cea mai mare industrie a porcilor din Europa, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Franţa a intrat în alertă pentru pesta porcină africană de când Belgia a detectat virusul luna trecută, în rândul mistreţilor aflaţi la câţiva kilometri de frontierea cu Franţa.

Belgia a decis să sacrifice mai multe sute de porci din zona contaminată, pentru a preveni ca virusul să ajungă la fermele de porci, dar are deja embargouri pentru exporturile de carne de porc din partea unor state precum Coreea de Sud şi China, care au la rândul lor focare de pestă porcină.

Autorităţile franceze au interzis vânătoarea şi alte activităţi într-o zonă de la frontieră, iar prefectura regiunii Meurthe-et-Moselle a început sâmbătă instalarea gardului, a declarat un oficial din cadrul prefecturii.

Construcţia gardului, care va avea loc de-a lungul unei părţi a frontierei cu Belgia, va dura aproximativ o săptămână.

Meurthe-et-Moselle este una dintre regiunile incluse într-o zonă de supraveghere creată de autorităţile franceze în apropierea graniţei.

Ministerul  Agriculturii a spus că detaliile legate de construirea gardului nu au fost finalizate.

Statele occidentale au încercat să evite răspândirea bolii extrem de contagioase în rândul porcilor, dar care nu este periculoasă pentru oameni, după apariţia unui număr tot mai mare de cazuri în Europa de Est.

În Belgia, zeci de mistreţi au murit în ultima lună din cauza pestei porcine, în apropierea Franţei.

Potrivit experţilor, pesta porcină poate fi răspândită şi prin intermediul produselor alimentare şi deplasării oamenilor.

China, cel mai mare crescător de porci din lume, a confirmat vineri apariţia unui nou focar de pestă porcină africană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.