Ministrul francez de Finanţe Bruno Le Maire a declarat că statul este pregătit să îşi reducă participaţia la Renault, pentru a consolida parteneriatul producătorului auto cu Nissan Motor, potrivit unui articol publicat de AFP, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Le Maire a spus că guvernul, care are o participaţie de 15% la Renault, ar putea să ia în considerare reducerea participaţiei sale, dacă acest lucru ar duce la o alianţă ”mult mai solidă” între compania franceză şi cea japoneză.

”Putem reduce deţinerea statului la Renault. Acest lucru nu este o problemă atâta timp cât, la capătul procesului, vom avea un sector auto mai solid şi o alianţă mai solidă între cei doi producători auto extraordinari care sunt Nissan şi Renault”, a spus Le Maire.

Ministrul a declarat anterior că guvernul francez ar fi fost deschis pentru colaborări ale Renault, atâta timp cât interesele industriei franceze ar fi fost protejate şi că ar fi luat în considerare orice acord al companiei cu Fiat Chrysler dacă acesta ar fi respectat alianţa părţii franceze cu partenerul japonez Nissan.

Fiat a renunţat joi la oferta de fuziune cu Renault, în valoare de 35 de miliarde de dolari, acuzând că politica franceză a stricat ceea ce ar fi putut fi un acord major pentru crearea celui de-al treilea mare producător auto din lumea, după Toyota Motor şi Volkswagen.

Guvernul francez a salutat planul de fuziune, dar a presat prea mult pentru o serie de garanţii şi concesii, ceea ce a epuizat răbdarea FCA, potrivit unor surse citate de Reuters.

Reprezentanţii Renault şi Nissan nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.