Compania Foxconn din Taiwan s-a retras dintr-o societate mixtă producătoare de semiconductori, de 19,5 miliarde de dolari, formată cu conglomeratul indian Vedanta, într-un regres faţă de planurile primului ministru Narendra Modi pentru fabricarea de cipuri în India, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel mai mare producător de dispozitive electronice pe bază de contract din lume a semnat anul trecut un acord cu Vedanta pentru a înfiinţa fabrici de producţie de semiconductori şi ecrane în statul de origine al lui Modi, Gujarat.

”Foxconn a hotărât că nu va merge mai departe în privinţa companiei mixte cu Vedanta”, se arată într-un comunicat al Foxconn, fără a detalia motivele.

Compania a spus că a lucrat cu Vedanta de mai bine de un an pentru a aduce în realitate ”o idee grozavă pentru semiconductori”, dar că cele două părţi au decis de comun acord să pună capăt companiei mixte, iar Foxconn îşi va retrage numele dintr-o companie care este acum deţinută în totalitate de Vedanta.

Vedanta a spus că este pe deplin angajată în proiectul său de semiconductori şi ”a atras alţi parteneri pentru a înfiinţa prima fabrică de cipuri din India”.

”Vedanta şi-a dublat eforturile” pentru a îndeplini viziunea lui Modi, a adăugat aceasta într-un comunicat.

O sursă familiarizată cu chestiunea a spus că preocupările legate de întârzierile aprobării stimulentelor de către guvernul Indiei au contribuit la decizia Foxconn de a se retrage din afacere.

New Delhi a ridicat, de asemenea, câteva întrebări cu privire la estimările de costuri furnizate pentru a solicita stimulente de la guvern, a adăugat sursa.

Modi a făcut din fabricarea de cipuri o prioritate de vârf pentru strategia economică a Indiei, în căutarea unei ”noi ere” în producţia de electronice, iar mişcarea Foxconn reprezintă o lovitură pentru ambiţiile sale de a atrage investitorii străini să producă cipuri la nivel local pentru prima dată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.