Consiliul de Administraţie al producătorului de gaze Romgaz a luat act de renunţarea la mandatul de administrator a lui Stan Bogdan-Nicolae, fost preşedinte al ANAF, începând cu data de 7 noiembrie, el fiind luna aceasta numit consilier de conturi la Curtea de Conturi, pentru un mandat de nouă ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pe posturile rămase vacante, ca urmare a renunţării la mandatul de administrator a lor Gheorghe Gabriel Gheorghe, începând cu data de 19 octombrie 2017, şi Stan Bogdan-Nicolae, începând cu data de 7 noiembrie 2017, Consiliul de Administraţie a numit administratori provizorii pe Volintiru Adrian Constantin şi Anghel Daniel Florin, până la întrunirea următoarei şedinţe a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor”, arată un comunicat transmis marţi de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

De asemenea, Consiliul de Administraţie al Romgaz l-a numit pe Cermonea Ioan Daniel, în funcţia de preşedinte al Comitetului de Nominalizare şi Remunerare.

Fostul preşedinte al ANAF Bogdan Stan a fost numit, la începutul lunii noiembrie, prin votul plenului reunit al Parlamentului, în funcţia de consilier de conturi la Curtea de Conturi, pentru un mandat de nouă ani.

Numit în 13 ianuarie acest an preşedinte al ANAF, Bogdan Stan a fost demis în 18 iulie, de către premierul Mihai Tudose, care s-a declarat nemulţumit de gradul de colectare. Ulterior, Tudose l-a numit pe Stan într-o funcţie de vicepreşedinte al ANAF.

Romgaz a raportat în primele nouă luni un profit net de 1,18 miliarde lei, mai mare cu 66% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce producţia de gaze a urcat cu 23,6%, la 3,75 miliarde metri cubi.

Cifra de afaceri s-a majorat cu 35%, la 3,24 miliarde lei, de la 2,4 miliarde lei în perioada ianuarie-septembrie 2016.

La data de 30 septembrie, societatea avea circa 6.200 de angajaţi.

Romgaz este cel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacţionare pe piaţa Bursei de Valori din Bucureşti şi a Bursei din Londra (LSE). Acţionar principal este statul român, prin Ministerul Energiei, cu o participaţie de 70%.

Din 2013, Romgaz şi-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producător şi furnizor de energie electrică.

Romgaz are o capitalizare de 12,14 miliarde lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.