Fostul preşedinte Nissan, Carlos Ghosn, concediat la începutul acestei săptămâni, a negat acuzaţiile potrivit cărora şi-ar fi subestimat veniturile în declaraţiile sale financiare, susţinând că nu a avut nicio intenţie să falsifice rapoarte, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Omul de afaceri născut în Brazilia, care nu a vorbit public după arestarea sa, pe 19 noiembrie, a declarat anchetatorilor că nu a intenţionat să subevalueze veniturile raportate, a anunţat postul japonez de televiziune NHK, citat de AFP.

Potrivit unor surse, Ghosn nu s-a folosit de dreptul său de a nu declara nimic, el susţinându-şi nevinovăţia în faţa acuzaţiilor de folosire în interes personal a banilor Nissan şi subevaluarea veniturilor raportate.

Consiliul de Administraţie al Nissan l-a concediat joi pe preşedintele Carlos Ghosn, după arestarea acestuia, care a şocat lumea afacerilor.

Procurorii din Tokyo susţin că Ghosn şi un alt director al Nissan, Greg Kelly, au conspirat pentru subestimarea la jumătate a veniturilor obţinute de Ghosn într-o perioadă de cinci ani, începând din 2010, de 10 miliarde de yeni (88 milioane dolari).

Greg Kelly a negat şi el acuzaţiile, spunând că salariile lui Ghosn au fost plătite corect.

Duminică, presa locală a scris că Nissan a creat, mai devreme în acest an, o echipă "secretă" pentru a dovedi acuzaţiile împotriva lui Carlos Ghosn.

Agenţia Kyodo News a scris, citând surse neprecizate, că o mică echipă formată din membri de conducere ai Nissan au realizat această anchetă internă în mod secret, deoarece existau suspiciuni că Ghosn ar putea distruge dovezi ale vinovăţiei sale.

Ghosn se află în prezent într-un centru de detenţie din Tokyo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.