Fostul ministru liberal al Fondurilor Europene Marcel Boloş a fost numit consilier onorific al premierului Ciucă şi va urmări implementarea proiectelor care se vor derula prin PNRR. Având în vedere importanţa PNRR, nu este exclusă înfiinţarea unei structuri speciale în cadrul Canclariei premierului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Decizia numirii lui MArcel Boloş a fost publicată, marţi seară, în Monitorul Oficial. 

”Art. 1. — Se acordă calitatea de consilier onorific al prim-ministrului domnului Marcel-Ioan Boloş, în domeniul finanţelor, bugetului şi al fondurilor europene.

Art. 2. — Activitatea domnului Marcel-Ioan Boloş este neremunerată”, este decizia premierului Nicolae CIucă. 

 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Surse guvernamentale au afirmat, marţi seară, că fostul ministru liberal al Fondurilor Europene Marcel Boloş a fost numit consilier onorific al premierului Ciucă.  

Decizia de numire nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial.  

Boloş ar urma să se ocupe de monitorizarea implementării proiectelor care se vor derula prin PNRR. Sursele citate au precizat că, având în vedere importanţa PNRR, nu este exclusă înfiinţarea unei structuri speciale în cadrul Canclariei premierului care să urmărească atingerea ţintelor din PNRR şi derularea proiectelor. 

Marcel Boloş a fost ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Orban, însă portofoliul său a fost preluat de USR, prin Cristian Ghinea, în guvernarea PNL-USR-UDMR.  

În 17 iunie, ministrul Proiectelor Europene de la acea dată Cristian Ghinea a afirmat că Marcel Boloş a făcut un PNRR care nu ar fi fost luat niciodată în serios de Comisia Europeană.  

”Marcel Boloş a făcut un PNRR care nu ar fi fost luat niciodată în serios de CE: cu 9% verde şi 4% digital (faţă de 37% şi 20% cât prevede regulamentul). În general vorbind, te poţi pretinde profesionist dacă citeşti regulamentele pe care trebuie să le aplici”, scria atunci pe Facebook Cristian Ghinea.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.