Ford Motor vrea să atragă fonduri printr-o emisiune de obligaţiuni, pentru a-şi întări rezervele de numerar, după ce pandemia de coronavirus a redus puternic vânzările de vehicule şi a obligat compania să oprească producţia, rezultând o pierdere estimată la circa 2 miliarde de dolari în primul trimestru, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul, înregistrat în Dearborn, Michigan, care în luna martie a pierdut ratingul investment grade, recomandat investiţiilor, a anunţat că a înregistrat o ofertă de obligaţiuni negarantate, formată din trei componente, dar nu a dezvăluit şi suma vizată.

Ford a împrumutat peste 15 miliarde de dolari pentru a suporta pagubele provocate de pandemie afacerilor sale şi a informat că a folosit unele active drept garanţie pentru finanţări, pentru că nu mai deţine rating investment grade. Grupul a suspendat plata dividendelor pentru primul trimestru.

La 31 decembrie, Ford, al doilea mare producător auto americane, avea active în valoare de circa 70 de miliarde de dolari. Pe 9 aprilie, Ford avea rezerve de numerar de circa 30 de miliarde de dolari.

Separat, Ford a avertizat că producţia de versiuni scumpe de vehicule pickup şi de SUV-uri ar putea fi afectată din cauza pagubelor provocate în această săptămână de o tornadă, la o fabrică din Carolina de Sid a furnizorului de componente BorgWarner. Fabrica respectivă produce diferenţiale pentru vehicule Ford.

Vânzările de vehicule Ford către dealeri au scăzut cu 21% în primul trimestru, raportat la aceeaşi perioadă a anului trecut.

În luna martie, Ford a închis fabricile din America de Nord şi Europa din cauza COVID-19, boala provocată de noul coronavirus.

În prezent, singurele fabrici care mai produc vehicule Ford sunt companiile mixte din China, unde şi dealerii şi-au reluat activitatea.

Vânzările Ford în Statele Unite au scăzut cu 12,5% în primul trimestru. Piaţa americană, cu segmentele sale de camionete pickup şi SUV-uri foarte profitabil, generează majoritatea profiturilor Ford.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.