Ford Motor va folosi software, inteligenţă artificială şi tehnologie de cloud computing de la Google pentru a dezvolta noi servicii pentru consumatori şi pentru a-şi moderniza operaţiunile interne, au anunţat luni cele două companii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul unui parteneriat pe termen de şase ani, Ford va încorpora sistemul de operare Android în vehiculele sale Ford şi Lincoln, începând din 2023.

Ford mai intenţionează să ofere clienţilor săi aplicaţii Google, care vor include hărţi şi tehnologie de voce.

Companiile vor forma totodată un grup, Team Upshift, pentru a explora utilizarea datelor în dezvoltarea servicii de retail şi alte servicii adresate clienţilor Ford.

Anul trecut, Amazon.com s-a asociat cu grupul japonez Toyota Motor pentru a ajuta la gestionarea şi monetizarea datelor strânse de la flota globală de vehicule, în timp ce Volkswagen a încheiat în 2019 un acord cu Microsoft pentru a coopera în domeniul cloud computing în China şi Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.