Ford Motor recheamă 422.000 de vehicule sport utilitare în Statele Unite, din cauza unei defecţiuni video care poate face că imaginea camerei din spate să fie afişată, chiar şi după o reparaţie anterioară a acestei campanii de rechemări, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noua rechemare acoperă vehiculle Ford Explorer, Lincoln Aviator şi SUV-urile Lincoln Corsair 2020-2022, cu o cameră de 360 de grade, din 2020 până în 2023.

Rechemarea se extinde şi înlocuieşte apelurile Ford anterioare pentru aceeaşi problemă, efectuate în 2021 şi 2023.

Ford a actualizat anul trecut software-ul modulului de procesare a imaginii (IPMB), în efortul de a rezolva problema.

Compania a declarat joi că ”lucrează cu furnizorii pentru a identifica cauza principală şi pentru a oferi remediul corect cât mai repede posibil”.

Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) din  Statele Unite a declarat că pierderea imaginii camerei de vedere din spate poate reduce vizibilitatea şoferului în spate, crescând riscul unui accident.

Scrisorile de notificare a proprietarilor sunt de aşteptat să fie trimise prin poştă pe 26 iunie.

Anul trecut, Ford a declarat că a avut rapoarte despre 17 accidente minore legate de problema rechemarii şi peste 2.100 de rapoarte de garanţie.

Ford a anunţat joi că a avut 29 de reclamaţii privind vehiculele care prezintă simptome de funcţionare defectuoasă a ecranelor, după ce au fost făcute reparaţiile de rechemare în 2023.

Potrivit companiei, aceasta a primit 250 de rapoarte de garanţie care pretind imagini defectuoase ale camerei din spate, după ce a efectuat reparaţii în rechemarea din 2023 şi o acuzaţie de accident minor legat de pierderea imaginii camerei din spate.

În august 2021, NHTSA a deschis o investigaţie după ce Ford a rechemat în 2020 un număr de 620.246 de vehicule pentru o altă problemă cu camera spate. Ancheta analizează dacă Ford a rechemat vehiculele în timp util şi dacă a rechemat suficiente vehicule.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.