Ford Motor a prezentat marţi noul său model pickup electric F-150 Lightning, înainte de data programată, în timpul unei vizite a preşedintelui Biden la fabrica sa din Michigan care produce vehiculul, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vehiculul mult aşteptat seamănă cu actualul F-150 al producătorului auto, dar are un design exterior unic, cum ar fi o grilă închisă şi o bară de lumină în partea din faţă a vehiculului care conectează farurile sale. Aşezat lângă un Ford F-150 2021 tradiţional, părea să fie cam la fel.

Ford a refuzat să ofere detalii suplimentare despre vehicul înainte de prezentarea publică oficială, care va avea loc miercuri.

Compania a dezvăluit în mod neaşteptat pick-up-ul pentru vizita lui Biden la fabrica Ford Rouge Electric Vehicle Center din Dearborn, unde vehiculul va intra în fabricaţie în această primăvară. Directorii Ford au declarat că F-150 Lightning va fi un adevărat pick-up, conceput pentru activităţi comerciale, spre deosebire de pickup-urile de life-style preconizate, cum ar fi GMC Hummer EV sau Tesla Cybertruck.

Se preconizează că F-150 Lightning va fi pus în vânzare până la jumătatea anului viitor.

”Este cel mai bun din Ford”, a declarat săptămâna trecută Jim Farley, CEO-ul Ford, în cadrul adunării anuale a acţionarilor companiei.

Farley a spus că F-150 Lightning va fi capabil ”să vă alimenteze casa în timpul unei întreruperi a curentului electric, este chiar mai rapid decât camioneta F-150 Lightning originală şi va îmbunătăţit constant prin actualizări”.

Când a anunţat numele vehiculului, Farley a comparat semnificaţia evenimentului cu Ford Model T şi Ford Mustang.

Biden a vizitat uzina pentru a-şi promova agenda pentru vehicule electrice fabricate în SUA şi pachetul de infrastructură de 2.000 de miliarde de dolari, care include 174 miliarde de dolari pentru a stimula dezvoltarea şi adoptarea vehiculelor electrice.

Vehiculele pickup sunt privite ca o modalitate importantă de a spori adoptarea de către consumatori a vehiculelor electrice, deoarece acestea sunt cele mai bine vândute vehicule din ţară. De asemenea, acestea sunt extrem de importante pentru flote şi clienţii comerciali, aşteptaţi să fie printre cei mai mari cumpărători de vehicule electrice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.