Fondul de investiţii Neogen Capital investeşte 500.000 euro şi expertiza BestJobs în dezvoltarea serviciului Avocado.red, o platformă integrată care conectează utilizatorii cu specialişti din diferite domenii, precum terapeuţi, avocaţi sau life coaches.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Fondul de investiţii Neogen Capital investeşte 500.000 euro şi expertiza BestJobs în dezvoltarea serviciului Avocado.red, o platformă integrată care conectează utilizatorii cu specialişti din diferite domenii, precum terapeuţi, avocaţi sau life coaches. Dezvoltarea platformei a început din august 2019, iar anul acesta a fost extinsă echipa operaţională şi au fost consolidate tipurile de servicii oferite”, arată un comunicat.

În prezent, pe Avocado sunt disponibile servicii de life & business coaching, consultanţă legală sau psihoterapie, urmând ca în perioada următoare platforma să găzduiască şi alte tipuri de experţi, precum mentori de business, consultanţi de marketing sau nutriţionişti.

“La Neogen Capital, investim doar în ce ne pricepem şi proiectele sunt în general marketplace-uri în ultima perioadă, categorie din care face parte şi Avocado, pentru că acoperă servicii oferite cu ajutorul unor freelanceri şi consultanţi. Bariera digital-nedigital este din ce în ce mai subţire, ceea ce înseamnă că tehnologia aduce mai uşor la îndemâna oamenilor diferite servicii pe care în mod tradiţional nu le puteau accesa în sfera digitală”, declară Călin Fusu, antreprenor şi fondatorul platformei de recrutare Bestjobs şi al Grupului Neogen.

Platforma Avocado.red se adresează atât persoanelor care au nevoie de un specialist, cât şi companiilor care vor să ofere astfel de abonamente angajaţilor, ca beneficiu extra salarial.

“Atât pe plan personal, cât şi de business, fiecare dintre noi se întâlneşte la un moment dat cu provocări şi nesiguranţă. Un specialist bun este acel partener care ne asistă să găsim soluţii numai bune de pus în practică. La Avocado, visul nostru este să aducem consultanţii specializaţi mai aproape de oameni şi să doborâm barierele geografice, prin puterea tehnologiei”, declară Annemarie Fabian, business manager Avocado, cu experienţă amplă în imobiliare, business şi servicii de learning.

Platforma Avocado oferă servicii de life & business coaching încă din decembrie 2019, având în prezent peste 50 de specialişti în life coaching şi peste 200 de sesiuni de coaching individual realizate, iar serviciile de consultanţă legală şi psihoterapie sunt disponibile din 15 iunie.

Nevoia pentru astfel de servicii există deja de mai multă vreme în piaţa din România, urmând modele deja testate şi validate pe plan internaţional, şi a fost accentuată în contextul epidemiei de Covid-19.

“Am ales Avocado pentru că ni s-a părut un tool nou pe piaţă, de viitor şi de mare ajutor în aceste vremuri. Pentru noi a fost important că am dat acest instrument unei echipe întregi pentru a sprijini şi obiective comune, de echipă, pe lângă cele individuale. Coach-ii sunt profesionişti, au experienţă şi se descurcă bine în mediul online. E un instrument foarte bun şi potrivit pentru echipele care lucrează remote sau pentru echipe din ţară”, spune Alexandra Sucioaia, senior learning architect Carrefour România, companie care foloseşte deja serviciile Avocado de la începutul acestui an.

Reprezentanţii BestJobs spun că situaţia actuală a adus şi aduce schimbări la nivelul pieţei muncii.

”Oamenii au nevoie de ghidaj, şi probabil, după criză, companiile vor avea nevoie de noi beneficii cu care să-şi atragă şi păstreze talentele. Construirea unei platforme care aduce consultanţi şi experţi mai aproape de oameni este o formă prin care şi BestJobs îşi extinde impactul, cu dorinţa de a servi şi preîntâmpina schimbările din piaţa muncii“, declară Dan Puică, CEO BestJobs.

Startup-ul Avocado.red se concentrează momentan pe piaţa din România, însă are deja câţiva specialişti internaţionali care pot fi accesaţi pe platformă. În planurile de viitor intră însă şi extinderea la nivel european.

Avocado este platforma online care facilitează interacţiuni cu profesionişti, prin care utilizatorii obţin claritate, soluţii, încredere şi dezvoltare. Platforma susţine comunicarea integrată cu specialiştii (apeluri video, mesagerie, calendar, schimb de documente, plată etc), precum şi recomandări personalizate pentru fiecare utilizator. Serviciile disponibile sunt momentan: life & business coaching, psihoterapie şi sănătate mentală, consultanţă juridică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.