Coty şi fondul de investiţii KKR au semnat un acord (MoU) prin care KKR va achiziţiona o participaţie majoritară din divizia de produse profesionale de înfrumuseţare din portofoliul Coty, pentru o valoare de 4,3 miliarde de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Coty şi KKR au semnat un acord (MoU) prin care KKR va achiziţiona o participaţie majoritară din divizia de produse profesionale de înfrumuseţare din portofoliul Coty, pentru o valoare de 4,3 miliarde de dolari. Coty Inc. a semnat un acord cu fondul de investiţii, KKR, pentru a vinde o parte majoritară din divizia de produse profesionale de înfrumuseţare, incluzând brandurile Wella Professionals, Clairol, OPI şi ghd", arată companiile într-un comunicat.

Conform prevederilor memorandumului de înţelegere (MoU), Coty va transfera Wella şi portofoliul său de branduri profesionale într-o companie de sine stătătoare în care KKR va deţine un procent de 60% din companie, Coty rămânând cu  40%. Businessul de produse de frumuseţe Coty din Brazilia va rămâne în totalitate în posesia Coty. 

"Suntem încântaţi de acest anunţ. KKR este una dintre cele mai proeminente firme de investiţii din lume cu un palmares exemplar. Ca şi leader de piaţă, cu unul dintre cele mai puternice portofolii de branduri în industria profesională de frumuseţe, credem că acest parteneriat deschide noi oportunităţi pentru Wella, pentru oameni şi pentru branduri", spune Sylvie Moreau, preşedinta Coty Professional Beauty.

KKR este un pionier al fondurilor de investiţii globale, cu peste 43 de ani de experienţă în domeniu. Compania deţine un palmares vast de investiţii în zona brandurilor de larg cosum, inclusiv cele de beauty. Portofoliul său include 109 companii cu venituri de peste 157 miliarde de dolari anual şi peste 637.500 de angajaţi.

"Suntem încântaţi de parteneriatul cu Coty în această perioadă de incertitudini globale, ajutându-i să devină o afacere mai puternică, mai agilă, prin achiziţia unui pachet majoritar de acţiuni în Wella. Wella este un lider de piaţă, cu un portofoliu semnificativ de produse de păr profesionale şi cu oportunităţi de creştere importante pe care să le realizăm în parteneriat cu echipa de management", afirmă Johannes Huth, partener şi director al KKR EMEA.

Wella Professionals împlineşte în acest an 140 de ani şi va opera, din nou, ca o companie de sine stătătoare.

KKR urmează să deţină 60% din acţiunile Wella şi Coty 40%, asta ulterior realizării unui raport limitat de confirmare de due diligence şi realizarea documentelor finale. Acest acord este aşteptat să se semneze până la sfârşitul lunii mai. 

Coty a achiziţionat portofoliul de branduri profesionale de înfrumuseţare si de păr în 2016 de la Procter & Gamble.

 

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.