Fondul de Coeziune investeşte 275,7 milioane de euro pentru îmbunătăţirea aprovizionării cu apă potabilă şi pentru ameliorarea serviciilor de colectare şi de tratare a apelor uzate din judeţele Cluj şi Sălaj, a anunţat, marţi, Comisia Europeană (CE).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Datorită acestui proiect finanţat de UE, aproape 240.000 de locuitori vor avea apă potabilă mai bună”, se arată în comunicat.

Proiectul va creşte, de la 79% la 95%, procentul de racordare a populaţiei din zonă la reţeaua de aprovizionare cu apă potabilă.

„Toată lumea ar trebui să aibă acces la apă potabilă bună. Prin acest proiect de coeziune, UE investeşte în sănătatea şi calitatea vieţii cetăţenilor, protejând totodată mediul şi reducând pierderile de apă”, a declarat comisarul pentru mediu, afaceri maritime şi pescuit, Karmenu Vella.

Lucrările vor extinde alimentarea cu apă potabilă prin utilizarea unor surse controlate microbiologic. Ele includ, de asemenea, modernizări ale instalaţiei de tratare a apei de la Gilău, reabilitarea sursei de apă subterană de la Floreşti, din Cluj, şi construcţia sau reconstrucţia unor reţele a căror lungime totalizează aproape 1.550 km.

Finalizarea proiectului este prevăzută în iulie 2023.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.