Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a exprimat cel mai recent avertisment, între liderii corporativi, despre starea economiei americane, avertizând că probabil vor veni vremuri mai grele, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un tweet postat marţi seara, fostul preşedinte şi CEO al gigantului de retail online a făcut comentarii asemănătoare cu cele ale directorul executiv al Goldman Sachs, David Solomon.

”Da, probabilităţile din economie spun să ne pregătim pentru vremuri mai grele”, a spus Bezos într-un comentariu ataşat unui clip din interviul acordat de Solomon în cadrul emisiunii ”Squawk Box”.

Solomon, şeful gigantului financiar Goldman Sachs de pe Wall Street, a spus că este timpul ca atât liderii corporativi, cât şi investitorii să înţeleagă riscurile care se formează şi să se pregătească în consecinţă.

Solomon a vorbit după ce banca pe care o conduce a publicat rezultate trimestriale care depăşesc estimările de pe Wall Street. Cu toate acestea, el a spus că s-ar putea profila o recesiune, deoarece economia americană se confruntă cu o inflaţie persistentă ridicată şi cu o Rezervă Federală care încearcă să scadă preţurile printr-o serie de creşteri agresive ale ratei dobânzii.

”Cred că trebuie să vă aşteptaţi la o volatilitate mai mare la orizont. Acum, asta nu înseamnă sigur că avem un scenariu economic cu adevărat dificil. Dar în ceea ce priveşte distribuţia rezultatelor, există şanse mari să avem o recesiune în Statele Unite.”, a spus Solomon.

Oficialii Fed au avertizat, de asemenea, că este posibilă o recesiune ca urmare a înăspririi politicii monetare, deşi speră că aceasta va fi evitată.

Rezerva Federală a estimat că produsul intern brut va creşte cu doar 0,2% în 2022 şi că îşi va reveni în 2023, dar cu un avans de doar 1,2%.

PIB-ul SUA s-a contractat atât în ​​primul cât şi în al doilea trimestru din acest an, întrunind o definiţie comună a recesiunii.

În ultima vreme au existat semnale mixte din partea liderilor corporativi. CEO-ul JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a avertizat cu privire la problemele viitoare, spunând recent că situaţia este ”foarte, foarte gravă” şi că SUA ar putea intra în recesiune în următoarele şase luni.

Cu toate acestea, CEO-ul Bank of America, Brian Moynihan, a declarat luni, pentru CNBC, că datele referitoare la cardurile de credit şi informaţiile conexe arată că cheltuielile consumatorilor au continuat.

”În mediul actual, consumatorul este într-o situaţie destul de bună şi puternică”, a spus el la emisiunea ”Closing Bell”.

Moynihan a recunoscut că eforturile Fed ar putea încetini economia, dar a remarcat că ”consumatorul rămâne acolo”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.