Unul dintre fondatorii firmei de curierat FAN Courier, Felix Pătrăşcanu, a declarat marţi în cadrul conferinţei ”Competiţia capitalurilor”, organizată de revista NewMoney, în parteneriat cu Romanian Business Leaders, că nu este de acord cu politica de a alunga multinaţionalele din România deoarece el, în calitate de antreprenor, a avut multe de învăţat de la aceste companii, şi consideră că trebuie făcută o diferenţiere clară între afirmaţiile politice şi ceea ce se întâmplă real în economie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 “Nu mă simt discriminat de companiile străine. Am luat de la ele know-how. Merg des în vestul Europei şi m-am inspirat foarte mult de la companiile de acolo. Am avut foarte mult de învăţat.(...) Nu sunt de acord cu politica aceasta de a alunga multinaţionale. Am învăţat şi am preluat multe de la ele. Trebuie făcută o diferenţiere clară între ceea ce se spune politic şi ceea ce se întâmplă real în economie”, a afirmat Pătrăşcanu.

În cadrul aceluiaşi eveniment, fondatorul firmei de investiţii Delta Asset Invest, Dragoş Roşca, a explicat că ţările care au acceptat mutinaţionalele şi au creat sisteme de supraveghere şi control au avut parte de beneficii, în timp ce ţările care au mers pe populism nu au rezolvat nimic şi au rămas în sărăcie.

Directorul general al AKTA, Dinu Malacopol, a adăugat că mediul de afaceri din România ar fi incomplet dacă am avea doar mutinaţionale sau doar companii locale.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat recent, în cadrul unei întâlniri cu oamenii de afaceri, că respinge categoric tentativele populiste recente de a pune în opoziţie investiţiile străine faţă de capitalul românesc.

Preşedintele a amintit că invesţiile străine directe în România au ajuns la 4,3 miliarde de euro în 2016, potrivit datelor disponibile.

Înfiinţată în 1998 de Felix Pătrăşcanu şi fraţii Adrian şi Neculai Mihai, compania FAN Courier a ajuns la afaceri de aproape 400 de milioane de lei în 2015.

Pe piaţa de curierat locală, evaluată anul trecut la 400 de milioane euro, mai activează companii precum Urgent Cargus, DHL, DPD România sau TNT.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.