Consiliul Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR) solicită Guvernului prezentarea pachetului de măsuri de relansare economică într-un format unitar, cuprinzând măsurile, termenele de implementare şi bugetele alocate şi cere Executivului să publice în această săptămână calendarul de măsuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“O importanţă mai mare decât nivelul pachetului financiar de măsuri o are asumarea unor termene clare, precise şi fără echivoc de implementare a unor măsuri menite să relanseze economia României. Până în acest moment au fost prezentate o serie de intervenţii economice de la granturi până la flexibilizarea forţei de muncă dar nu avem un calendar clar de implementare a acestor măsuri. Cel mai important este nu CÂT ci CUM şi CÂND. Cerem Guvernului publicarea în această săptămână a calendarului de măsuri cu termene, bugete alocate, responsabili de implementare”, a declarat Florin Jianu, preşedinte CNIPMMR.

Mediul de afaceri cere acordarea voucherelor de vacanţă, precum şi a unor vouchere pentru digitalizare, dar şi bonuri de consum pentru populaţia afectată de criză, care se pot folosi pentru masă, servicii pentru populaţie (frizer, stomatolog, etc).

De asemenea, o altă propunere este acordarea de granturi pentru firmele din IT pentru digitalizarea instituţiilor statului, dar şi acordarea de granturi pentru producători agroalimentari sau fabrici strategice, "în fiecare regiune să existe minim o fabrică de materiale medicale şi consumabile, minim un depozit multiproduse".

O altă propunere este aceea vizând investiţii în autostrăzi, anveloparea blocurilor şi în centre de colectare, distribuţie produse agro-alimentare româneşti, dar şi planuri de investiţii locale de lucrări publice pentru IMM-uri locale (infrastructură rutieră, trasee de utilităţi – gaz, energie electrică, etc).

"O astfel de prezentare va asigura stabilitatea şi predictibilitatea mediului de afaceri şi va clarifica direcţiile de revenire şi dezvoltare economică pentru perioada următoare, având în vedere faptul că pandemia COVID-19 a afectat competitivitatea unor sectoare economice. Ţinând cont de măsurile şi susţinerea acordată acestora de către Guvernul României, antreprenorii îşi vor putea elabora strategii şi planuri de afaceri pe termen  mediu şi lung ţinând cont de măsurile anunţate şi direcţiile de dezvoltare economică pe care acesta le va susţine în următoarea perioadă", arată CNIPMMR.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.