Reprezentanţii IMM-urilor i-au cerut preşedintelui Klaus Iohannis, în urma întâlnirii de marţi, evitarea suprareglementarilor post-criză pentru IMM-uri, precum şi alocarea unui miliard de euro pentru acestea, neuitând de IMM-urile nebancabile, spune Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Klaus Iohannis a avut marţi o întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri, pe tema repornirii economiei.

“I-am transmis preşedintelui României mesajul IMM-urilor din România: evitarea suprareglementarilor post-criză pentru IMM-uri, păstrarea lecţiilor învăţate în această perioadă (interacţiune redusă cu instituţiile statului şi digitalizare); alocarea a 1 miliard de euro pentru IMM-uri neuitând de IMM-urile nebancabile, având în vedere că numai 2/10 IMM-uri sunt bancabile în acest moment; să facem uz de toate fondurile europene care vor aparea în perioada următoare din partea UE, să nu mai fim codaşi, ci să fim pregătiţi şi pro-activi”, spune Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, marţi, o întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri, pe tema repornirii economiei, iar la finalul acesteia a ţinut să transmită un mesaj de încredere companiilor şi investitorilor. ”România va ieşi cu bine din această criză”, a afirmat şeful statului, care a precizat că un obiectiv fundamental va fi creşterea investiţiilor.

”Am avut în această după-amiază o întâlnire cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, întrucât preocuparea noastră, a tuturor, este repornirea economiei după această stare de urgenţă. Am discutat despre eforturile companiilor din România de a se adapta situaţiei de criză pe care o traversăm, dar şi despre cum vede mediul de afaceri reluarea activităţilor şi relansarea economiei noastre. Antreprenorii au probleme reale provocate de epidemie şi nu pot fi lăsaţi singuri, au nevoie de implicarea şi sprijinul autorităţilor. Tocmai de aceea, chiar înainte de decretarea stării de urgenţă, am susţinut crearea unui grup de lucru interinstituţional, cu specific economic, la nivelul Guvernului, unde mediul de afaceri participă în mod activ. Şi asta se vede în rezultatele concrete ale acestui dialog, măsurile luate de Guvern până în prezent venind în sprijinul întreprinzătorilor”, a declarat şeful statului. 

Potrivit acestuia, în perioada următoare, eforturile se vor concentra pe redeschiderea graduală a sectoarelor economice care s-au aflat sub incidenţa restricţiilor.

”Împreună cu partenerii de dialog social, vom identifica măsurile necesare astfel încât reluarea activităţilor economice să se facă în condiţii de siguranţă pentru toţi angajaţii. Protejarea sănătăţii românilor rămâne obiectivul nostru principal, indiferent că vom avea măsuri de distanţare socială mai severe sau mai lejere. Din păcate, pericolul nu a trecut şi nu există elemente care să ne arate că virusul va dispărea de la sine într-un orizont de timp apropiat. Din acest motiv, redeschiderea activităţii în sectorul restaurantelor, hotelurilor, turismului şi a serviciilor se va realiza gradual, cu respectarea unor măsuri clare de protecţie sanitară”, a mai declarat Klaus Iohannis. 

Conform preşedintelui, pachetul măsurilor economice adoptate de România în perioada stării de urgenţă s-a concentrat pe menţinerea locurilor de muncă şi pe susţinerea sectoarelor economice cele mai afectate.

Klaus Iohannis a anunţat că Guvernul a negociat cu Comisia Europeană ca toate fondurile europene nerambursabile disponibile la acest moment să poată fi redirecţionate cu prioritate către programele de sprijin pentru companii şi către proiectele mari de infrastructură de transport şi de comunicaţii. 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.