Florin Cîţu a anunţat că a fost convenită în coaliţia de guvernare forma finală a ordonanţei referitoare la PNRR şi a adăugat că actul normativ va prevedea posibilitatea ca Agenţiile de Dezvoltare Regională (ADR) să fie implicate în derularea de proiecte din educaţie, sănătate şi reformă socială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„S-a discutat de ordonanţa pe PNRR şi acolo s-a ajuns la o formă finală - decizia politică, tehnic se va discuta -, o formă finală în care pentru câteva sectoare vor putea să fie folosite şi ADR-urile - educaţie, sănătate şi reformă socială. Aceste autorităţi regionale pot să fie implicate în derularea de proiecte din aceste sectoare din PNRR”, a afirmat Florin Cîţu, după şedinţa de miercuri a coaliţiei de la Parlament.
 
Liderul PNL a arătat că nu s-a discutat despre proiectul de buget pentru anul viitor.
 
„Despre buget nu am discutat. Ministerul Finanţelor a fost acolo pentru că este coiniţiator al ordonanţei de implementare a PNRR", a explicat Cîţu.
 
El a mai spus că nu au fost discuţii despre certificatul COVID şi taxa de solidaritate.
 
„S-a discutat puţin despre guvernare, dar aşteptăm cu toţii, luni, forma bugetului pentru a ne uita pe ea să vedem cum mergem mai departe”, a mai declarat preşedintele liberalilor.
 
Chestionat dacă există posibilitatea unei schimbări în ceea ce priveşte impozitarea întreprinderilor mici şi mijlocii, Florin Cîţu a răspuns: „Nu în acest moment”.
 
Acesta a mai spus că nu au fost discuţii nici despre ajutorul financiar de 1.200 de lei care ar urma să fie acordat pensionarilor cu pensii mai mici de 1.600 de lei. Florin Cîţu şi-a exprimat speranţa că acest ajutor va fi acordat, aşa cum a fost promis.
 
Liderul liberalilor a adăugat că o nouă şedinţă a coaliţiei se va desfăşura vineri.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.