Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat luni, că nu este nevoie de niciun fel de certificat de stare de urgenţă pentru IMM-urile care vor să acceseze linia de credit pentru investiţii sau capital de lucru. De asemenea, Cîţu a anunţat că, în cel mult 48 de ore, va anunţa o soluţie pentru clienţii băncilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Aş vrea să comunic două lucruri astăzi. În primul rând, o clarificare: Nu este nevoie de niciun fel de certificat de stare de urgenţă pentru IMM-urile care vor să acceseze acea linie de credit pentru investiţii sau capital de lucru, care sunt garantate în funcţie de sumă, până la 90% din credit, cu dobânda subvenţionată 100% pe perioada stării de urgenţă. Pentru acestea, aşa cum scrie şi în ordonanţa 29/2020 nu este nevoie de certificat de stare de urgenţă. Am vrut să clarific acest lucru, pentru că am văzut foarte multe informaţii în spaţiul public, neadevărate”, a transmis Florin Cîţu, luni, printr-o înregistrare video postată pe pagina sa de Facebook.

El a mai spus că în cel mult 48 de ore va prezenta o soluţie pentru clienţii băncilor, care a fost discutată cu Banca Naţională şi cu sistemul bancar.  

“În al doilea rând, suntem foarte aproape şi aici este o veste foarte bună pentru români: suntem foarte aproape de o soluţie pentru clienţii băncilor, o soluţie pe care o discutăm cu Banca Naţională şi cu sistemul bancar, pe care o vom prezenta, cred eu, în maximum 48 de ore”, a mai afirmat Florin Cîţu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.