Premierul Florin Cîţu a explicat că merge marţi la Bruxelles pentru a oferi asigurări partenerilor europeni că Guvernul este unul care va face reforme. Şeful Executivului a adăugat că mesajul va fi unul clar şi anume că România are anumite priorităţi pe care le vrea încluse în Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Proiectele care nu vor putea fi finanţate prin PNRR, vor fi finanţate prin fonduri europene, iar dacă nu e posibilă această variantă atunci vor fi finanţate din bugetul naţional, a mai spus prim-ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Domnul Ghinea este la Bruxelles astăzi. Eu merg acolo să îi asigur pe partenerii eruopeni că acest Guvern este Guvernul care va face şi reforme. PNRR are două componente. Are componentă de reforme, pe care ne-am asumat-o prin strategia fiscal bugetară, ne-am asumat-o  prin programul de guvernare, prin programul de convergenţă şi ne asumăm şi aici, în PNRR. Şi are o parte de investiţii. Şi acolo mesajul meu este clar că România are anumite priorităţi pe care le doreşte incluse în PNRR”, a declarat Florin Cîţu, întrebat dacă va reuşi să obţină mai mulţi bani pentru România în vizita de marţi de la Bruxelles şi de ce nu a mers ministrul Cristian Ghinea acolo.

El a vorbit şi despre trei surse de finanţare pentru proiecte şi anume PNRR, fonduri europene şi bugetul de stat.

„30 miliarde euro nu sunt de ajuns după ce 30 ani nu s-a făcut nimic aproape. De aceea eu văd aceste nemulţumiri mai mult la o dorinţă de a face şi fiecare are multe proiecte pe masă şi vrea să le finanţeze. Îi asigur pe toţi colegii mei, nu doar din PNRR, şi din coaliţie că ne uităm la toate proiectele de finanţare cu trei surse de finanţare. Ce nu se poate finanţa prin PNRR, pentru că are anumite criterii – digitalizare, verde şi să fie gata până în 2026, facem. Ce nu se face prin PNRR, punem pe fonduri europene. Ce nu merge nici pe PNRR, nici pe fonduri europene, punem pe bugetul naţional. Aşa trebuie să ne uităm la aceste proiecte de investiţii pe care le-am inclus în programul de guvernare”, a mai precizat premierul, după vizita de marţi la Centrul de vaccinare organizat la Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” din Satu Mare.

Florin Cîţu va avea marţi, de la 20.15, ora României, o cină de lucru cu preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, la Bruxelles. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.