Senatorul PNL Florin Cîţu spune că CFR Călători este "imaginea perfectă a modului în care gaşca de infractori condusă de Liviu Dragnea, ajutat de Călin Popescu Tăriceanu, administrează România". Acesta a comentat miercuri, pe Facebook, legat de pierderile CFR Călători şi se întreabă unde se duc banii companiei şi cum a ajuns societatea pe pierderi, de la profit în 2016.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"GAURA de 100 milioane euro la CFR Călători - sau cum foloseşte Dragnea companiile de stat pentru a fura bani publici! CFR Călători avea profit în 2016. Acum are o GAURA de 431 milioane lei. Evoluţia este halucinantă pentru doar trei ani de zile. Mai ales având în vedere calitatea serviciilor care este mai proastă de la un an la altul", scrie Florin Cîţu pe Facebook.

Agenţia News.ro a scris marţi că CFR Călători estimează pierderi de 431,05 milioane lei în acest an, la venituri totale de 2,136 miliarde lei, şi va aloca 860,25 milioane lei pentru reparaţii, potrivit proiectului privind bugetul de venituri şi cheltuieli al companiei, publicat în dezbatere de Ministerul Transporturilor, acţionarul majoritar al societăţii.

Compania şi-a bugetat cheltuieli totale de 2,567 miliarde lei, iar cheltuielile de natură salarială sunt în cuantum de 950,29 milioane lei.

CFR Călători are 13.000 de angajaţi. Câştigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natura salariala este stabilit la 6.008 lei.

Cheltuielile pentru investiţii sunt în sumă de 340 milioane lei. Compania va aloca totodată 860,25 milioane lei pentru reparaţiile vagoanelor şi locomotivelor.

"Unde se duc banii? O mare parte direct la Dragnea şi infractorii lui prin aşa zisele 'cheltuieli de investiţii' sau 'cheltuieli de bunuri şi servicii'. Prin aceste două categorii ajung la Dragnea aproape un miliard de lei. Dacă aceşti bani ajungeau la investiţii sau bunuri şi servicii rezultatul s-ar fi văzut. Curtea de Conturi, DIICOT? A doua destinaţie, salarii. JUMĂTATE din cheltuielile CFR CĂLĂTORI sunt pentru salarii - peste un miliard de lei. Salariul mediu este de 6.000 de lei", mai scrie politicianul.

Acesta adaugă că "gaura la buget" creşte în fiecare an aşa cum creşte "gaura" la CFR Călători, societate care va da anul acesta bonusuri de 56 milioane lei.

"Şi acum partea cea mai nesimţită din toată această poveste. Deşi pierderile sunt enorme şi în creştere de la un an la altul, CFR CĂLĂTORI a dat şi BONUSURI. Să vă zic sumele ca să înţelegeţi cum sunt căpuşaţi banii dumneavoastră. În 2017 bonusuri de 40 milioane lei! În 2018 bonusuri de 50 milioane lei! (adică peste 10 milioane euro, ca să fie clar). În 2019 bonusuri de 56 milioane lei la o pierdere de 431 milioane lei. Asta înseamnă să fii mafiot! CFR Călători este imaginea perfectă a modului în care gaşca de infractori condusă de Liviu Dragnea, ajutat de Calin Popescu Tăriceanu, administrează România. Aşa cum creşte în fiecare an GAURA la CFR Călători, aşa creşte şi GAURA la buget. În acelaşi timp creşte şi GAURA din buzunarele voastre", spune senatorul PNL.

Florin Cîţu acuză Curtea de Conturi şi Parlamentul că nu fac nimic în acest sens.

"Curtea de Conturi tace. Parlamentul tace. Niciuna din comisiile de anchetă pe care le-am cerut până acum nu a fost aprobată. Deocamdată. Dar eu vă promit că toţi care au furat bani publici vor răspunde", afirmă el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.