Ministrul Agriculturii a anunţat că va comasa aproape 10 instituţii din cadrul Ministerului Agriculturii şi că vor fi desfiinţate aproape 300 de funcţii de conducere. La nivelul fiecărui judeţ vor rămâne Direcţiile Agricole, APIA şi AFIR, iar salariile angajaţilor vor creşte. Se va realiza o economie de 50 de milioane lei anual, în urma reorganizării la Ministerul Agriculturii, în conteztul măsurilor de reducere a cheltuielilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat vineri, la Timişoara, cum se va face reorganizarea la Ministerul Agriculturii, Florin Barbu a explicat că vor fi desfiinţate 46 de instituţii şi 300 de funcţii de conducere.
 
”Va arăta foarte bine. Îmi doresc foarte mult ca fermierii români, când depun peoiecte pe parte de agricultură sau avizele care trebuie luate de la Ministerul Agriculturii, să fie un singur aviz. Voi comasa aproape 10 instituţii din cadrul Ministerului Agriculturii, vor fi desfinţate aproape 46 de instituţii şi 76 de ordonatori terţiali de credite şi vor cădea aproape 300 de funcţii de conducere. Economia care se va realiza va fi de aproape 50 milioane de lei pe an”, a declarat Florin Barbu.
 
Ministrul Agriculturii a dat asigurări că nimeni nu îşi va pierde locul de muncă şi că va avea loc o creştere salarială.
 
”Mai mult, între 2500-2700 de angajaţi care vor fi reorganizaţi, sigur, nimeni nu îşi va pierde locul de muncă, vor avea o creştere salarială în cadrul Ministerului Agriculturii, pentru că atunci când faci o comasare şi aduci în aceeaşi instituţie mai multe instituţii  şi nivelul de salarizare e mai mic, eşti obligat prin lege să îl duci la cel mai mare în plată. Practic se va realiza o reformare a statului şi asta înseamnă că Ministerul Agriculturii trebuie să ajute pe cei care se reorganizează şi să îi ducă la nivelul cel mai mare în plată”, a precizat Barbu.
 
Florin Barbu a mai spus că doar trei instituţii subordonate Ministerului Agriculturii vor rămâne la nivelul fiecărui judeţ.
 
”În cadrul fiecărui judeţ, Ministerul Agriculturii va avea reprezentare prin Direcţia Agricolă, va fi instituţia care va absorbi 10 instituţii subordonate ale Ministerului Agriculturii, APIA, AFIR şi cam atât”, a adăugat Florin Barbu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.