După dublarea numărului de zboruri cu ocazia Sărbătorilor Pascale, operatorii din domeniu estimează un record şi pentru ziua de 1 Mai, prilej pentru a pleca într-o scurtă călătorie cu avionul. Românii aşteaptă o mini-vacanţă de patru zile, după ce guvernul a anunţat că ziua de luni, 30 aprilie, este liberă, iar, la finalul lunii mai, urmează un alt week-end extins, de Rusalii. Potrivit datelor Flight Refund, specializată în obţinerea despăgubirilor pentru pasageri, anul trecut în România s-au înregistrat un total de 3.163 de zboruri în perioada Paştelui, iar anul acesta numărul zborurilor s-a dublat, la 6.277 de zboruri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Urmărind cu atenţie modul în care obiceiurile şi comportamentele românilor evoluează de la an la an, observăm că o mare parte dintre aceştia aleg din ce în ce mai mult alte destinaţii europene. Spre exemplu, anul trecut România a înregistrat un număr de 715 plecări în perioada minivacanţei de 1Mai. Anul acesta, cu siguranţă trendul va fi unul ascendent”, declară Anikó Bolyó, director general Flight Refund.

Românii nu sunt singurii din regiune care preferă să-şi petreacă sărbătorile pascale pe meleaguri străine. În 2018, Polonia a înregistrat 7.656 de zboruri, cu peste două ori mai mult faţă de anul anterior. Această tendinţă este urmată şi de ungurii, care au înscris 4.692 de curse, dublu faţă de 2017.   

”Însă, în ciuda creşterii traficului pe aeroporturile din regiune, zborurile întârziate sau anulate continuă să fie o problema de actualitate, mai ales în preajma sărbătorilor. Din totalul zborurilor înregistrate în perioada Paştelui, în România aproximativ 70 dintre acestea au fost anulate sau întârziate. Nici polonezii şi ungurii nu stau mai bine la acest capitol, aceştia înregistrând un total de 88, respectiv 71 zboruri cu probleme”, spun oficialii companiei.

Din păcate, cea mai mare parte a călătorilor din Europa Centrală şi de Est nu ştiu că sunt îndreptăţiţi, potrivit Regulamentului European 216/2004, să primească din partea companiei aeriene o compensaţie pentru zborurile efectuate în ultimii 3 ani, spun reprezentanţii firmei Flight Refund, specializată în obţinerea despăgubirilor pentru pasageri.

Serviciul Flight Refund a fost înfiinţat în 2012, de către două persoane particulare, economistul şi specialistul în comunicare Barbara Schulhof şi Tamás Doffek,  investitor particular. Încă din 2016, compania are clienţi din România, Cehia, Slovacia, Polonia, Franţa, Portugalia şi Spania. Din acest an, compania are birou local şi în România.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.