Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat, miercuri, că rambursează companiilor din România, în luna august, 704,16 milioane de lei (153,7 milioane de euro) din taxa pe valoarea adăugată (TVA).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ANAF, deconturile cu restituire şi compensare se ridică la 545,07 milioane lei, din care 53,07 milioane lei se compensează şi 492 milioane lei se restituie. În acelaşi timp, deconturile cu compensare integrală au un cuantum total de 109,84 milioane de lei.

În cazul compensărilor totale sau parţiale, Fiscul va soluţiona toate deconturile pentru care a emis decizia de rambursare, iar în cazul sumelor de restituit, care totalizează 492 milioane de lei, plata efectivă va fi realizată în două tranşe - prima tranşă, în valoare de 263,02 de milioane de lei, iar a doua tranşă, de 228,98 milioane lei.

Sumele includ, în ordinea vechimii, toate deconturile de TVA soluţionate prin decizii de rambursare înregistrate în baza de date până la 22.06.2017, cu excepţia deconturilor aferente operaţiunilor de import, care au fost soluţionate pânã la data selecţiei, precizează sursa citată.

În luna iulie, Fiscul a anunţat că a rambursat 934,28 miliarde de lei din taxa pe valoarea adăugată (TVA).

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.