Companiile din sectorul industriei de prelucrare au primit, în a şaptea lună din acest an, comenzi noi mai mici cu 1,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cea mai slabă evoluţie din ianuarie 2016, în principal din cauza scăderii de 8% înregistrate de industria bunurilor de folosinţă îndelungată, arată datele publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În luna iunie, comenzile noi au avansat cu 17,8% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cel mai mare avans din ultimii doi ani.

"Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna iulie 2016, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au scăzut cu 1,9%, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-8%), industria bunurilor de uz curent (-5,2%) şi industria bunurilor intermediare (-4,1%)", se precizează în raportul INS. 

Singurul domeniu în care s-a înregistrat o creştere a comenzilor noi în iulie a fost industria industria bunurilor de capital, un avans de 0,5%.

Comenzile noi din industria de prelucrare reprezintă un indicator al tendinţei în activitatea industrială, indicând industriaşilor, dar şi analiştilor în ce măsură activitatea are şanse să crească sau să scadă în perioada următoare. 

În 2015, comparativ cu 2014, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut cu 3,6%, cel mai mare avans, de 28%, fiind înregistrat în industria bunurilor de folosinţă îndelungată. 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.