Companiile din sectorul industriei de prelucrare au primit, în prima lună a acestui an, comenzi noi mai mari cu 7,8% faţă de luna ianuarie a anului trecut, ritmul de trei ori mai mare faţă de cel din luna decembrie, în principal ca urmare a cererii mai mari înregistrate de firmele din industria metalurgică, arată datele publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În decembrie 2016, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut cu 2,6% faţă de decembrie 2015.

În ianuarie, principalul avans a fost înregistrat de industria bunurilor de folosinţă îndelungată, 20,8%.

"Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna ianuarie 2017, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au crescut cu 7,8%, ca urmare a creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+20,8%), industria bunurilor intermediare (+9,7%), industria bunurilor de capital (+7,1%) şi industria bunurilor de uz curent (+1,5 %)", se precizează în raportul INS. 

Pe sectoare, cele mai mari creşteri ale comenzilor faţă de ianuarie 2016 au fost înregistrate în industria metalurgică, cu un avans de 17,9%, în fabricarea autovehiculelor de transport rutier (+14,7%) şi în fabricarea de maşini şi utilaje (+13,9%).

În 2016, comparativ cu 2015, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut cu 7,3%, ritm dublu faţă de cel de 3,6% înregistrat în 2015, faţă de 2014.

Comenzile noi din industria de prelucrare reprezintă un indicator al tendinţei în activitatea industrială, indicând industriaşilor, dar şi analiştilor în ce măsură activitatea are şanse să crească sau să scadă în perioada următoare. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.