Companiile din sectorul industriei de prelucrare au primit, anul trecut, comenzi noi mai mari cu 7,3% faţă de anul anterior, ritmul fiind dublu faţă de cel din 2015, în principal ca urmare a cererii mai mari înregistrate de producţia de substanţe chimice, textile şi hârtie, arată datele publicate, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2015, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut cu 3,6% faţă de 2014.

În luna decembrie 2016, comenzile noi au urcat cu 2,6% faţă de aceeaşi lună a anului 2015.

"Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna decembrie 2016, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au crescut cu 2,6%, ca urmare a creşterilor înregistrate în industria bunurilor de capital (+8,7%) şi industria bunurilor de uz curent (+2,9%)", se precizează în raportul INS. 

Scăderi au înregistrat industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-42,4%) şi industria bunurilor intermediare (-0,4%).

Pe sectoare, cele mai mari creşteri ale comenzilor faţă de decembrie 2015 au fost înregistrate în fabricarea produselor chimice, cu un avans de 20,3%, în fabricarea produselor textile (+19,5%) şi în fabricarea hârtiei (+18,6%).

În 2015, comparativ cu 2014, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut cu 3,6%, cel mai mare avans, de 28%, fiind înregistrat în industria bunurilor de folosinţă îndelungată. 

Comenzile noi din industria de prelucrare reprezintă un indicator al tendinţei în activitatea industrială, indicând industriaşilor, dar şi analiştilor în ce măsură activitatea are şanse să crească sau să scadă în perioada următoare. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...