O firmă din Bucureşti a fost amendată cu 15.000 de lei de Garda de Mediu, din cauza prafului de pe un şantier aflat la intersecţia dintre str. Drumul Cooperativei şi Prelungirea Ghencea. La momentul controlului se încărcau deşeuri din construcţii cu ajutorul unui utilaj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Urmare a sesizărilor primite din partea unor cetăţeni din Sectorul 5 al Capitalei cu privire poluarea aerului, generată de activităţile de pe un şantier aflat la intersecţia dintre str. Drumul Cooperativei şi Prelungirea Ghencea, comisari din cadrul Comisariatului Municipiului Bucureşti al Gărzii Naţionale de Mediu au declanşat un control pe amplasament”, a transmis, luni, Garda de Mediu.

Sursa citată a precizat că, la momentul verificărilor în şantier, se descărcau/încărcau deşeuri din construcţii cu ajutorul unui utilaj (graifer), operaţiune ce genera ridicarea prafului în aer.

”În urma controlului, comisarii GNM au constatat că nu au fost umectate zonele de lucru pentru reducerea emisiilor de particule (praf). Societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 15.000 lei, şi obligată să utilizeze instalaţii de stropit cu apă, mai ales în timpul manipulării deşeurilor din construcţii”, a mai transmis sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.