Preşedintele Agenţiei Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), Bogdan Stan, a declarat luni, în cadrul unei întâlniri cu premierul Sorin Grindeanu, că va fi respectat termenul de 15 aprilie pentru punerea în aplicare a celor 14 măsuri care au ca scop îmbunătăţirea gradului de colectare a veniturilor la bugetul de stat, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a avut luni, la Palatul Victoria, o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, şi cu preşedintele ANAF, Bogdan Stan, pentru a evaluara stadiul implementării celor 14 măsuri care au ca scop îmbunătăţirea gradului de colectare a veniturilor la bugetul de stat. Premierul a declarat că va continua să urmărească personal activitatea ANAF, în special în ceea ce priveşte îmbunătăţirea relaţiei cu mediul de afaceri şi încurajarea conformării voluntare a contribuabililor.

Preşedintele ANAF a prezentat paşii făcuţi până în acest moment pentru implementarea măsurilor, inclusiv rezultatul unor acţiuni de control realizate în ultima perioadă.

”Preşedintele ANAF l-a asigurat din nou pe premier că va fi respectat termenul de 15 aprilie pentru punerea în aplicare a tuturor măsurile prezentate în planul ANAF”, se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte îndrumarea contribuabililor pentru accesarea eşalonării la plată,  a fost deja elaborat un model de scrisoare ce va fi trimisă contribuabililor cu creanţe semnificative, pentru a le prezenta cadrul legal privind acordarea acestor eşalonări.

”Precizăm că în perioada 3-24 martie 2017, au fost aprobate 493 de cereri de eşalonare la plată a obligaţiilor fiscale, în valoare de 106,8 milioane lei (comparativ cu media ianuarie-februarie de 424 de cereri aprobate, în valoare de 117,2 milioane lei)”, se arată în comunicat.

De la începutul acestui an, ANAF şi-a orientat controalele către domenii de activitate în care a constatat scăderea conformării fiscale şi existenţa unor riscuri de fraudă, respectiv comerţul cu produse petroliere şi derivatele acestora, producţia şi comercializarea produselor din tutun, industria de prelucrare a lemnului şi comerţul cu material lemnos, construcţii şi comerţul cu ridicata.

Ministrul Finanţelor a transmis că aşteaptă centralizarea datelor privind colectarea veniturilor din luna martie şi că susţine ANAF în eforturile de îmbunătăţire a colectării şi de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale. La întâlnire au mai participat secretarul de stat în MFP, Daniela Pescaru, şi preşedintele Comisiei Naţionale de Prognoză, Ion Ghizdeanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.