Groupama Asigurări a subscris anul trecut prime brute în valoare de 805 milioane lei, cu 13% mai mult faţă de 2014, susţinute de evoluţia tuturor liniilor de business, cu excepţia poliţelor CASCO, care au înregistrat o stagnare, iar pentru acest an îşi propune o creştere a veniturilor cu 5%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 

Compania deţinută de grupul francez Groupama a înregistrat în 2015 un profit de 23 milioane lei, potrivit standardelor internaţionale de contabilitate, în creştere cu 69% faţă de anul precedent şi peste nivelul prognozat, de 20 milioane lei. Pentru acest an, asigurătorul vizează un avans al rezultatului de 17%, la 27 milioane lei.

În 2014, Groupama a avut un profit de 13,5 milioane lei, fiind pe plus pentru prima dată de la intrarea pe piaţa românească, în anul 2009.

Asigurările non-viaţă au totalizat anul trecut 759 milioane lei, în creştere cu 14% faţă de 2014, iar rezultatul tehnic net după comisionare s-a apreciat cu 14%, datorită îmbunătăţirii rezultatelor pe toate liniile de business.

Poliţele CASCO au consemnat o stagnare, cu o contribuţie la afaceri de 336 milioane lei.

Segmentul Property a generat prime brute subscrise de 191 milioane lei, cu 16% mai mult, incluzând asigurările agricole, care au înregistrat un avans de 41%. Totodată, asigurările pentru persoane juridice au avut prime în urcare cu 20%.

Asigurările de sănătate şi accidente au cumulat venituri de 15 milioane lei, cu un plus de 44%, ca urmare a creşterii progresive a portofoliului de clienţi, la 50.000 de asiguraţi.

Linia Alte asigurări Non-viaţă, Transport, Răspunderi civile, Travel şi Riscuri Financiare a înregistrat o creştere de 10%, la 42 milioane lei, cu o creştere mai importantă pe segmentul Travel, de 25%.

Poliţele de viaţă au totalizat prime brute subscrise cu 6% mai mari, de 46 milioane lei.

Groupama vizează în acest an să-şi consolideze poziţia pe segmentele CASCO, asigurări de locuinţă şi Property şi se va concentra totodată pe asigurările de persoane.

Compania de asigurări are peste 1,1 milion de clienţi individuali şi circa 67.000 de companii. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.