Fiat Chrysler va investi în următorii cinci ani peste 5 miliarde de euro în Italia, în noi modele şi motoare, pentru o utilizare mai eficientă a fabricilor şi creşterea numărului de angajaţi şi a marjei de profit, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Planurile fac parte din strategia prezentată în luna iunie de fostul director general al grupului, Sergio Marchionne, care a decedat în acest an. Acesta se angajase să continue transformarea fabricilor din Italia, pentru ca acestea să profite de marjele mai mari aduse de automobilele Alfa Romeo, Jeep şi Maserati şi de versiunile hibride şi electrice ale acestora, pentru a proteja locurilee de muncă şi a îmbunătăţi profitabilitatea.

În perioada 2019-2021, Fiat Chrysler va lansa în total 13 modele noi sau modernizate şi se va asigura că fabricile din Italia vor avea efectivul de forţă de muncă complet, a declarat joi, la Torino, noul director al operaţiunilor europene, Pietro Gorlier.

Gorlier  a fost numit luna trecută pentru a creşte profitabilitatea din Europa, care este mai scăzută comparativ cu cea a companiilor concurente. Mii de angajaţi ai Fiat Chrysler din Europa se află în programe de concediere temporară, iar unele fabrici lucrează sub capacitate.

Marja operaţională a FCA în Europa şi-a revenit anul trecut la 3,2%, dar este cu mult sub cea a PSA Group, de 7,3%. FCA anticipează ca marja sa de profit să urce la 5%-7% până în 2022.

O mare parte din investiţiile din Italia se vor concentra pe dezvoltarea modelelor hibride şi electrice şi pe crearea unor platforme comune, care pot fi utilizate pentru dezvoltarea unor vehicule diferite, pentru creşterea eficienţei şi a flexibilităţii.

”Acestea sunt inveestiţii care sunt posibile şi implementate începând mâine dimineaţă”, a spus Gorlier, subliniind că planuri suplimentare pentru Italia şi alte uzine din Europa – în Polonia, Serbia şi Turcia – vor fi anunţate într-o etapă ulterioară.

O nou model Fiat 500, electric, va fi produs la fabrica Mirafiori din Torino, în timp ce uzina Pomigliano, din sudul Italiei, va fabrica o versiune hibridă a modelului Fiat Panda.

Pomigliano va mai produce un nou vehicul comercial Alfa Romeo, în timp ce Melfi, care fabrică deja Jeep Renegade, va produce şi Jeep Compass.

Uzina Cassino va fi produce versiuni modernizate ale modelelor Alfa Romeo Giulia şi Stelvio, lansate în anii trecuţi, iar platforma acestora va fi folosită şi pentru producerea unui vehicul utilitar Maserati.

FCA mai urmează să extindă capacitatea de producţie a unei fabrici mixte, Sevel, cu PSA Group, care asamblează vehiculul comercial uşor Ducato, datorită cererii mari.

Sindicatele au salutat măsurile, în special că acestea vor fi implementate imediat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.