Constructorii de automobile Fiat Chrysler şi PSA vor primi aprobarea Comisiei Europene pentru fuziunea lor în valoare de 38 de miliarde de dolari, care va duce la formarea celui de-al patrulea mare producător auto din lume, într-o perioadă în care trebuie să facă faţă finanţării producerii unor vehicule mai puţin poluante şi problemelor create de pandemie, au declarat persoane apropiate situaţiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acordul Comisiei Europene ar oficializa înfiinţarea Stellantis, un grup auto care s-ar folosi de profiturile mari generate de vânzarea camionetelor pickup Ram şi SUV-urilor Jeep pe piaţa americană pentru a finanţa dezvoltarea costisitoare de vehicule cu zero emisii destinate pieţelor din Europa şi China.

Fuziunea anunţată la sfârşitul anului trecut, care va avea loc în acţiuni, va aduce împreună branduri precum Fiat, Jeep, Dodge, Ram şi Maserati cu Peugeot, Opel şi DS şi va avea ca obiectiv reducerea costurillor anuale cu 5 miliarde de euro, fără închideri de fabrici.

Comisia Europeană şi grupul italo-american Fiat Chrysler Automobiles au refuzat să comenteze.

Grupul francez PSA nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Pentru a răspunde îngrijorărilor Comisiei legate de impactul fuziunii asupra concurenţei, PSA s-a oferit să susţină compania japoneză Toyota Motor, cu care are o companie mixtă producătoare de vehicule comerciale, prin creşterea producţiei şi vânzarea de vehicule van către aceasta la un preţ apropiat de preţul de producţie, au spus sursele.

FCA şi PSA vor permite dealerilor din anumite oraşe să repare vehicule ale unor branduri concurente.

Cei doi producători auto anunţaseră anterior că speră să finalizeze fuziunea în primul trimestru al anului 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.