Fiat Chrysler Automobiles îşi revizuieşte planurile de investiţii în Italia, după ce guvernul a aprobat introducerea unor taxe suplimentare pentru vehiculele mari cu motorizare pe benzină şi motorină, a declarat luni directorul general al grupului, Mike Manley, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorul auto a anunţat la sfârşitul lunii noiembrie că în următorii trei ani va investi în Italia peste 5 miliarde de euro în noi modele şi motoare, pentru a utiliza mai eficient fabricile şi a creşte numărul locurilor de muncă şi marja de profit.

Italia a aprobat însă în decembrie măsuri pentru acordarea unor subvenţii de până la 6.000 de euro cumpărătorilor de vehicule cu emisii scăzute şi introducerea unor taxe pentru vehiculele marţi pe benzină şi motorină.

”Înseamnă în mod sigur să planurile trebuie revizuite. Sunte în curs de revizuire în acest moment”, a declarat Manley reporterilor la salonul auto de la Detroit. El a spus că nu poate comenta mai mult în acest moment.

Planurile Fiat Chrysler în Italia au fost anunţate în iunie anul trecut de fostul director general Sergio Marchionne, care se angajase să adapteze fabricile din Italia astfel încât să producă modele Alfa Romeo, Jeep şi Maserati, care aduc marke de profit mai mari, precum şi vehicule hibrid şi electrice, pentru a proteja locurile de muncă şi a mări profiturile.

Manley a spus că tarifele impuse de administraţia preşedintelui american Donald Trump pentru importurile de aluminiu şi oţel vor provoca pentru companie cheltuieli suplimentare de 300-350 de milioane de dolari în 2019.

Liderul Fiat Chrysler a arătat şi că blocajul guvernamental din SUA, din cauza neînţelegerilor legate de planul lui Trump de construcţie a unui zid la graniţa cu Mexicul, a întârziat certificarea unei camionete a FCA.

Camionetele pickup reprezintă unul dintre cele mai profitabile segmente ale industriei auro şi o sursă majoră de profit pentru FCA, care concurează cu General Motors şi Ford Motor.

”În mod clar sunt îngrijorat. Foarte îngrijorat. Cu cât va fi rezolvat mai repede, cu atât mai bine”, a spus Manley.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.