FAN Courier, liderul pieţei locale de curierat, a primit autorizaţiile pentru hub-ul din Cluj, care va fi gata în maximum un an de zile, investiţia ridicându-se la 5 milioane euro, a declarat pentru News.ro Felix Pătrăşcanu, fondator şi managing partner FAN Courier.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Investiţiile de anul acesta nu vor fi la nivelul celor de anul trecut, pentru că s-a făcut o investiţie foarte mare. Am primit însă autorizaţiile pentru hub-ul din Cluj, după 'lupte' care au durat ceva. Acolo vom investi între 3 şi 5 milioane de euro. Hub-ul, în nouă-zece luni, maximum un an poate fi dat în folosinţă. Avem tot ce ne trebuie pentru a construi cât mai repede", a declarat Felix Pătrăşcanu, pentru News.ro.

La sfârşitul anului trecut, FAN Courier a finalizat construcţia unui hub la Ştefăneşti, cu o hală de sortare cu o capacitate de 39.000 de colete pe oră.

2018 a fost anul cu cele mai mari investiţii din istoria companiei, peste 27,5 de milioane de euro.

În acest an, compania a anunţat că va investi şi în flota auto.

"Şi anul acesta vom investi câteva milioane de euro în flota auto, niciodată nu ştim cât, este în funcţie de ce îşi doreşte piaţa. Comerţul creşte în fiecare an şi noi trebuie să fim foarte atenţi la lucrurile acestea. Investim şi în soluţii IT, dar şi în oameni", a adăugat el.

Pătrăşcanu a anunţat că firma vrea să achiziţioneze inclusiv maşini electrice.

"Ne uităm şi la maşinile electrice, unele filiale ale noastre din ţară şi-au cumpărat deja maşini electrice, la Timişoara, se încearcă la Iaşi, şi noi aici la Bucureşti am discutat cu nişte producători europeni, însă e nevoie de infrastructură", a mai spus Pătrăşcanu.

Circa 6.500 de oameni lucrează în prezent la FAN Courier, din care aproape 3.000 în Bucureşti.

"Au fost nişte măriri salariale anul trecut, în două tranşe, probabil şi în acest an urmează alte măriri salariale. A devenit un cost destul de important", a afirmat omul de afaceri.

Întrebat cât vor fi măririle salariale, acesta a spus că este vorba de 10%.

"Trebuie să găsim soluţii şi venim cu lucruri noi. Trebuie să le ştim obişnuinţele, căci astfel vom ştii cum să-i ţinem aproape de noi. Este un lucru extrem de important la care ne gândim de ceva timp şi cred că găsim şi soluţii. Trebuie să le oferi siguranţă, un loc de muncă prietenos, nişte şefi 'smart'. Mulţi dintre ei şi-au dat seama că, plecând afară, nu e neapărat ultima soluţie. Cred că soluţii se găsesc şi în ţară", a adăugat el, precizând că un angajator trebuie să ţină cont şi de nevoile angajaţilor.

Pătrăşcanu estimează o creştere de peste 10% a afacerilor în acest an, de la aproximativ 145 de milioane de euro în 2018.

"Cifra de afaceri va creşte, cu siguranţă, cred că peste 10%, cel puţin din primul trimestru aşa reiese. Dar profiturile încep să scadă, din cauza costurilor cu forţa de muncă, şi costurile cu combustibilii au crescut foarte mult în ultima perioadă. Estimăm o scădere a profitului, din păcate, deşi target-ul nostru a fost să menţinem profitul la acelaşi nivel ca şi în anii trecuţi", a subliniat reprezentantul companiei.

FAN Courier este o companie cu capital integral românesc, fondată în 1998 de Adrian Mihai, Neculai Mihai şi Felix Pătrăşcanu. Compania deserveşte cei peste 50.000 de clienţi, şi are o flotă auto de peste 3.900 de autovehicule.

FAN Courier este unul dintre marii contributori la bugetul de stat, cu peste 164 de milioane de euro, taxe cumulate începând din 2001.

În ultimii opt ani, curierii FAN au parcurs o distanţă aproape egală cu drumul Pământ – Marte, cu peste 232 de milioane de km de drum efectuaţi, arată datele companiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.