Federaţia Patronală Petrol şi Gaze (FPPG) a anunţat, duminică, că noile revizuiri propuse de Ministerul Energiei, pentru Legea offshore, contribuie la clarificarea cadrului fiscal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anul trecut, Guvernul a anunţat o serie de măsuri în domeniul energetic, criticate de mai multe companii din energie, care susţin că acestea ar descuraja investiţiile în explorarea şi exploatarea de noi zăcăminte de gaze naturale. Printre aceste măsuri s-a numărat şi Legea offshore, care a majorat semnificativ povara fiscală suportată de companiile concesionare din Marea Neagră.

Ministerului Energiei a publicat, recent, un proiect de modificare a Legii offshore, în care sunt cuprinse mai multe solicitări ale operatorilor din Marea Neagră.

FPPG apreciază că noile revizuiri propuse de Ministerul Energiei contribuie la clarificarea şi îmbunătăţirea cadrului fiscal. Astfel, prin setul de amendamente nou introdus, autorităţile recunosc deopotrivă necesitatea asigurării stabilităţii şi competitivităţii regimului fiscal aplicabil sectorului offshore, potrivit federaţiei.

Daniel Apostol, director de relaţii externe FPPG, a subliniat că rezervele naturale de gaze descoperite la Marea Neagră reprezintă nu doar o mare oportunitate de dezvoltare a României, ci şi o reală necesitate pentru economia naţională şi pentru securitatea energetică a ţării.

”Investiţiile în offshore la Marea Neagră contribuie semnificativ la siguranţa aprovizionării cu gaze pentru consumatorii industriali şi casnici din România, dar înseamnă în acelaşi timp o sursă de venituri bugetare de netăgăduit, precum şi o modalitate de generare de locuri de muncă în economia ţării. Investitorii nu cer nici lucruri multe, nici complexe. Investitorii cer stabilitate fiscală, predictibilitate legislativă, liberalizarea pieţei şi asigurarea unui cadru competitiv şi dezvoltarea infrastructurii naţionale de gaze naturale. FPPG salută faptul că autorităţile doresc modificarea legislaţiei în favoarea dezvoltării proiectelor de investiţii în petrol şi gaze”, a spus Apostol.

El a subliniat că FPPG îşi afirmă deplina disponibilitate pentru dialogul cu autorităţile în vederea construirii unui cadru de reglementare cât mai eficient pentru dezvoltarea economică şi cât mai favorabil derulării de investiţii semnificative în sectorul energetic românesc.

”Reamintim de asemenea faptul că, dat fiind nivelul ridicat de risc în regiunea Mării Negre, România trebuie să acţioneze pentru sporirea atractivităţii şi a competitivităţii sale ca destinaţie a capitalului, a tehnologiei şi a know-how-ului în sectorul offshore, ţinând în permanenţă seamă de cele mai bune practici în domeniu la nivel mondial, precum şi de tendinţele internaţionale şi regionale”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.