Facebook îi va transfera pe toţi utilizatorii din Marea Britanie de la divizia din Irlanda la cea din California, pentru a-i scoate de sub incidenţa legislaţiei Uniunii Europene referitoare la confidenţialitatea datelor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Schimbarea va intra în vigoare anul viitor şi urmează modelul unei măsuri similare anunţată în februarie de Google.

Facebook, Google şi alte companii au sediile europene la Dublin, iar ieşirea Marii Britanii din UE va modifica relaţia juridică cu Irlanda, care rămâne în Uniune.

”Ca şi alte companii, Facebook a trebuit să facă schimbări penttru a reacţiona la Brexit şi vom transfera responsabilităţile legale şi obligaţiile faţă de utuilizatorii din Regatul Unite de la Facebook Ireland to Facebook Inc.

Nu va avea loc vreo schimbare a controlului asupra confidenţialităţii datelor dau a serviciilor oferite de Facebook persoanelor din Marea Britanie”, a anunţat divizia britanică a a Facebook.

Utilizatorii britanici ai Facebook vor rămâne sub incidenţa legislaţiei britanice referitoare la confidenţialitate, care respectă în prezent legislaţia GDPR din UE.

Facebook face schimbarea parţial pentru că regimul UE în domeniul confidenţialităţii datelor este printre cele mai stricte din lume, potrivit unor persoane apropiate situaţiei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.