Criticată încă înainte de lansare, moneda virtuală a Facebook are un nou nume: în loc de Libra aceasta va fi lansată drept Diem Dollar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Criptomoneda pe care Facebook, împreună cu celelalte companii care compun Libra Association, vrea să o lanseze anul viitor se va numi Diem Dollar, în loc de Libra, cum a fost botezată iniţial.

Schimbarea de nume afectează şi asociaţia de companii care susţin moneda. Libra Association devine, astfel, Diem Association.

Schimbarea de nume vrea să sugereze o oarecare independenţă de Facebook şi să arate că, în spatele monedei stă o asociaţie de mai multe firme, nu doar Facebook.

Fosta Libra a trecut prin schimbări majore încă înainte de a fi lansată. Iniţial trebuia să fie un stablecoin care să se bazeze pe mai multe monede naţionale, care să-i confere mai multă stabilitate.

În urma numeroaselor critici, fosta Libra Association a decis ca moneda virtuală să aibă la bază doar dolarul american, de aici şi numele Diem Dollar.

“Dem Association va furniza o platformă simplă pentru fintech-uri, care să poată oferi companiilor şi utilizatorilor servicii de plăţi instante, ieftine şi sigure” se arată în comunicatul oficial emis cu ocazia redenumirii monedei.

Diem ar putea fi lansată chiar la începutul anului viitor de asociaţia compusă din 27 de membri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.