Alături de obişnuitele donaţii în bani, cei care doresc să ajute sau au nevoie de ajutor vor putea folosi o nouă facilitate Facebook, care are în vedere mâncare, haine şi alte bunuri de strictă necesitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Facebook anunţă Drives, o nouă opţiune la care miliardele de utilizatori ai reţelei pot apela pentru a strânge alimente, haine sau alte bunuri esenţiale pentru a le dona sau pentru ei înşişi, în caz de nevoie.

Drives se găseşte în secţiunea Community Help, care cel mai uşor poate fi localizată în aplicaţie prin folosirea funcţiei de căutare. Community Help a fost lansată în 2017 pentru a centraliza resurse necesare în caz de calamităţi sau atacuri teroriste, dar a evoluat de-a lungul timpului şi a cuprins noi şi noi instrumente.

În Drives, utilizatorii pot cere sau organiza acţiuni de ajutorare şi pot stabili un anumit obiectiv, la fel ca la donaţiile în bani, care să fie îndeplinit. O astfel de acţiune va apărea în Newsfeed, după ce a fost creată, iar cei care o văd pot participa cu ceea ce doresc să doneze.

Facebook spune că toate postările din Community Help, inclusiv noul format Drives, va fi moderat înainte de publicare, pentru a se asigura că se respectă regulile şi nu se creează cauze false ori abuzuri.

Compania americană spune că Drives a fost gândit pentru ajutorarea celor aflaţi în dificultate din cauza pandemiei şi a efectelor economice negative ale acesteia. Cu toate astea, va dura în jur de o lună până ca utilizatorii din Statele Unite să o poată folosi şi nu se ştie când va fi disponibilă şi în alte ţări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.