Facebook a contestat în justiţie un ordin al Comisiei pentru Protecţia Datelor din Irlanda, care ar interzice companiei să transfere date din Uniunea Europeană în Statele Unite, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gigantul american din sectorul reţelelor de socializare a cerut autorităţilor de reglementare ”să adopte o abordare pragmatică şi proporţională până la găsirea unei soluţii pe termen lung”, a afirmat într-un comunicat un reprezentant al companiei.

Comisia din Irlanda, care este principala autoritate de reglementare a companiei din UE, a început o investigaţie referitoare la transferurile de date ale companiei din UE în SUA.

De asemenea, instituţia a sugerat că un mecanism cheie utilizat de companie pentru transferurile transatlantice de date nu pot fi folosite, în practică, pentru aceste transferuri, a anunţat Facebook miercurea trecută.

Facebook a anunţat că a crezut că mecanismul, numit Standard Contractual Clauses (SCCs), a fost considerat ca fiind valid de către Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, în luna iulie.

Autoritatea de reglementare irlandeză a refuzat să comenteze.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.