Facebook va bloca orice conţinut care va face referire la numele avertizorului de integritate a cărui plângere a dus la deschiderea investigaţiei pentru demiterea preşedintelui american Donald Trump, a anunţat vineri operatorul platformei de socializare, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul companiei a avut loc după publicarea de către Breitbart a unui articol care afirmă că a indentificat cine este avertizorul de integritate.

Breitbart, care a fost condusă la un moment dat de fostul consilier al lui Trump Steve Bannon, a relatat că utilizatorii Facebook care încearcă să citească articolul primesc un mesaj potrivit căruia conţinutul nu este disponibil, iar administratorii paginii sale de Facebook au început să primească notificări, începând de miercuri seara, că pagina ”riscă să fie blocată”.

”Orice menţionare a posibilului nume al avertizorului de integritate încalcă politica noastră coordonată referitoare la prejudicii, care interzice conţinutul care ”dezvăluie identitatea martorilor, a informatorilor sau  a activiştilor”, a anunţat compania într-un comunicat.

”Înlăturăm oricare şi toate referirile la posiblul nume al agentului de integritate şi vom revizui această decizie dacă numele va deveni public în presă sau va fi folosit de persoane publice în discuţii”, a precizat Facebook.

Avertizorul de integritate, un oficial al serviciilor de informaţii americane care a făcut o plângere legată de discuţia telefonică avută pe 25 iulie de Trump cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, a devenit în ultimele zile ţinta atacurilor lui Trump şi a aliaţilor acestuia din Congres şi din presa conservatoare, care au exercitat presiuni ca numele persoanei să fie făcut public.

Breitbart este una dintre cele mai importante publicaţii prezente pe Facebook, iar recent a fost desemnată ca partener de presă oficial al Facebook. Facebook a precizat în urma criticilor provocate de această decizie că Breitbart este un partener neplătit, spre deosebire de alte publicaţii incluse în secţiunea de ştiri a platformei de socializare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.