Exporturile Chinei au încetinit în nctombrie dar au depăşit totuşi estimările, susţinute de cererea globală în expansiune înaintea sezonului de vacanţă de iarnă, de o atenuare a crizei energetice şi de o îmbunătăţire a condiţiilor din lanţurile de aprovizionare, protejând economia afectată de încetinirea pieţei interne, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu toate acestea, importurile au ratat aşteptările analiştilor, indicând probabil slăbiciunea generală a cererii interne.

Livrările la export au crescut cu 27,1% în octombrie faţă de un an anterior, fiind mai lente decât avansul de 28,1% din septembrie.

Analiştii intervievaţi de Reuters au estimat că creşterea va încetini la 24,5%.

Zhiwei Zhang, economist-şef la Pinpoint Asset Management, a declarat că exporturile puternice vor contribui la atenuarea slăbiciunii economiei interne şi vor oferi guvernului mai mult spaţiu de manevră în politica economică.

”Guvernul îşi poate permite să aştepte până la sfârşitul anului pentru a relaxa politicile monetare şi fiscale, acum că exporturile oferă un tampon pentru a atenua încetinirea economică”, a spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.