EximBank şi CEC Bank au structurat un pachet financiar în valoare totală de 139,2 milioane de lei destinat finanţării noii unităţi de producţie de BCA pe care producătorul de materiale de construcţii Soceram o construieşte la Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”EximBank şi CEC Bank au structurat un pachet financiar în valoare totală de 139,2 milioane de lei destinat finanţării noii unităţi de producţie de BCA pe care compania Soceram, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcţii din România, o construieşte la Târgu Cărbuneşti (Gorj)”, anunţă băncile.

Viitoarea fabri­că va avea o capacitate de producţie de pana la 1.500 de metri cubi pe zi şi va fi dez­voltată pe baza ultimelor concepte din domeniu, cu tehnologie smart, aceasta fiind cea de-a treia unitate de producţie de BCA a societăţii, alături de cea de la Doiceşti (Dâmboviţa) şi cea de la Cordun (Neamţ), pe care Soceram a inaugurat-o anul trecut.

„Ca susţinători consacraţi ai mediului de afaceri, suntem permanent alături de business-urile antreprenoriale cu viziune de dezvoltare, mai ales în sectorul producţiei care aduce un plus de valoare adăugată pentru economia românească. Credem că este important ca România să aibă producători locali puternici care să crească şi să devină jucători importanţi şi la nivel regional şi, de aceea, suntem încântaţi să susţinem Soceram în implementarea acestui proiect de investiţii greenfield, derulat într-o perioadă plină de provocări pentru domeniul materialelor de construcţii”, a declarat Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

Domeniul construcţiilor este unul dintre principalele motoare ale economiei, spun reprezentanţii CEC Bank.

”Faptul că finanţarea unui proiect de investiţii greenfield a fost structurată şi aprobată într-o perioadă plină de provocări la nivel economic, demonstrează angajamentul nostru pentru susţinerea mediului de afaceri românesc”, a declarat Bogdan Neacşu, director general CEC Bank. 

Soceram a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de aproape 246 de milioane de lei, în creştere cu 46% faţă de 2020.

„În contextul preocupărilor privind creşterea eficienţei energetice, ne aşteptăm la creşteri ale cererii pentru materiale de construcţii performante, cu proprietăţi de reducere a pierderilor de energie. Construcţia noii fabrici de BCA de la Târgu Cărbuneşti răspunde acestei nevoi din piaţă şi, în acelaşi timp, va avea un efect pozitiv de angrenare a economiei la nivel local, prin crearea de locuri de muncă şi dezvoltarea ecosistemului logistic”, a declarat Mihai Anastasescu, actionarul majoritar al Soceram.

Soceram este o companie cu peste 40 de ani de experienţă în producerea şi comercializarea materialelor de construcţii. Compania şi-a început activitatea în forma actuală după privatizarea din anul 2004, în prezent activitatea acesteia fiind concentrată pe dezvoltarea, producerea şi vânzarea materialelor pentru zidărie - cărămidă, beton celular autoclavizat – ”BCA” şi adezivi folosiţi în construcţii. Soceram are în prezent două locaţii principale de producţie – la Doiceşti (producţie de BCA şi cărămidă) şi Cordun (producţie de BCA) unde îşi desfăşurau activitatea 429 de angajati la finalul anului 2021.

EximBank este o instituţie specializată ce se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate şi pot fi accesate de orice tip de societate comercială. În 2020, EximBank a finalizat achiziţia Băncii Româneşti moment ce a marcat integrarea acesteia în Grupul EximBank.

CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de peste 55,3 de miliarde lei, la sfârşitul primului semestru din 2022. CEC Bank este o bancă universală pe piaţa românească şi oferă o gamă completă de produse şi servicii persoanelor fizice, IMM-urilor şi corporaţiilor mari, prin multiple canale de distribuţie: unităţi bancare, reţele de ATM, internet banking, mobile banking şi magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse şi servicii bancare 100% online.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.