Banca EximBank, controlată de stat, a anunţat, miercuri, că a avut anul trecut un profit net de 113,5 milioane de lei, reprezentând cea mai bună performanţă financiară a băncii din ultimii nouă ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La finele anului 2018, banca administra expuneri totale în valoare de 8 miliarde de lei, în creştere cu 30% faţă de sfârşitul anului 2017, şi înregistra un profit de 113,5 milioane de lei, reprezentând cea mai bună performanţă financiară din ultimii nouă ani”, arată un comunicat emis miercuri de bancă.

Banca a încheiat astfel al şaselea an consecutiv de creştere cu un profit record şi o urcare semnificativă în clasamentul băncilor după active, şi şi-a majorat cota de piaţă pe segmentul de creditare corporate.

”Anul trecut am crescut creditarea cu 27% faţă de 2017, ajungând la un portofoliu de credite de 4,6 miliarde de lei, lucru care ne-a consolidat poziţia pe zona de creditare corporate prin câştigarea de cotă de piaţă. Creşterea activelor ne-a propulsat pe locul 12 în clasamentul băncilor de pe piaţa locală, cea mai înaltă poziţie ocupată de EximBank până în prezent. Cât priveşte variaţia semnificativă a profitului faţă de anul precedent, aceasta a fost marcată major de îmbunătăţirea calităţii activelor şi de creşterea gradului de recuperare a creanţelor neperformante, dar şi de buna gestionare a portofoliului de produse complementare finanţării – produse de trezorerie şi cash management - care şi-au majorat contribuţia în profitul băncii”, a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

Oficialul băncii afirmă că banca şi-a dublat numărul de clienţi şi şi-a triplat soldul creditelor trase, de la 1 miliard lei la peste 3,4 miliarde de lei, comparativ cu 2012.

”Portofoliul nostru include parteneri noi din domenii diverse, EximBank reuşind să încheie anul trecut acorduri atât cu companii din elita business-ului românesc, cât şi cu firme mici şi mijlocii. De altfel, finanţarea şi garantarea IMM-urilor reprezintă 84% din contractele noi încheiate acest fapt confirmând orientarea resurselor băncii către sprijinirea companiilor cu necesităţi şi potenţial de creştere, în concordanţă cu misiunea asumată”, a adăugat Traian Halalai.

Anul 2018 a marcat pentru EximBank şi atingerea unui maximum în ceea ce priveşte capacitatea de reprezentare fiind continuat procesul de extindere a reţelei comerciale: banca deţine în prezent 25 de puncte de reprezentare, faţă de 12 la finele lui 2012.

”În ceea ce priveşte obiectivele pentru 2019, acestea urmăresc consolidarea afacerilor, urmând un ritm firesc după perioadele anterioare de expansiune agresivă, şi avem încredere că evoluţia de până acum ne va oferi toate premisele pentru a încheia un nou an de creştere”, a mai spus Traian Halalai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.