EXEC-EDU, care activează în domeniul executive education, a anunţat luni un parteneriat strategic cu Arthur Hunt, companie internaţională din domeniul resurselor umane, iar cele două companii îşi propun să ofere împreună soluţii integrate de dezvoltare organizaţională, pentru creşterea performanţelor în companii. Piaţa de training şi de recrutare sunt în creştere accelerată, de cel puţin 15% în acest an faţă de 2019, arată companiile. Piaţa programelor de training este estimată la circa 30 milioane de euro, în timp ce piaţa de executive search şi consultanţă de HR este evaluată la peste 35 de milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”EXEC-EDU, liderul pieţei de executive education, anunţă parteneriatul strategic cu Arthur Hunt, companie internaţională de top în domeniul resurselor umane. Cele două companii îşi propun astfel să ofere împreună soluţii integrate de dezvoltare organizaţională, pentru creşterea performanţelor în companii, consolidându-şi astfel poziţiile de lideri de piaţă în România. Piaţa potenţială este de peste 50 milioane euro annual”, anunţă companiile.

În contextul unei pieţe a muncii volatile şi semnificativ influenţate de pandemie şi de conflictul din Ucraina, cele două companii vor acoperi astfel o piaţă mai complexă a serviciilor de HR pentru segmentele de middle şi top management, oferind astfel servicii strategice, adaptate nevoilor actuale ale companiilor.

”Pe fondul unui deficit enorm de talente, al noului mod de lucru hibrid şi al unui decalaj enorm de competenţe în organizaţii, în special în zona managerială, acest parteneriat strategic este soluţia care vine să creeze rapid soluţiile necesare pentru a răspunde tuturor acestor provocări, într-un mod integrat. Viziunea comună, axată pe comportamente etice, flexibilitate şi abordare consultativă face ca acest parteneriat să vină în mod natural”, a declarat Oana Scarlat, CEO EXEC-EDU.

Conform studiilor derulate de cele două organizaţii, atât piaţa de training, cât şi cea de recrutare sunt în creştere accelerată, de cel puţin 15% în acest an faţă de 2019, perioada de dinainte de pandemie.

„Angajaţii şi organizaţiile sunt supuşi presiunilor multiple date de transformările contextului de business  în această era a crizelor: pandemice, energetice, militare. Sunt necesare abordări integrate, noi şi pragmatice care să creeze coeziune şi energie la nivelul angajaţilor şi să susţină atingerea obiectivelor de business şi de management al schimbării. Lansăm în piaţă noile pachete de servicii integrate, adaptate noii paradigme din piaţa muncii care duc la creşterea motivării angajaţilor, eficientizarea muncii şi la atingerea mai rapidă a rezultatelor ţintite”, a declarat Alina Sirbu, partener Arthur Hunt România.

Astfel, după perioada de restricţii, care a limitat companiile în organizarea de cursuri pentru angajaţi, acestea plănuiesc investiţii majore în dezvoltarea echipelor de management, cererea pentru cursuri sau servicii de coaching 1-1 crescând cu 70% pentru această vară (iunie-august). Interesul este crescut şi pentru cursuri de management şi leadership, fiind organizate de două ori mai multe programe de acest tip în prezent decât înainte de pandemie.

În prezent, piaţa programelor de training este estimată la circa 30 milioane de euro, în timp ce piaţa de executive search este evaluată la peste 15 milioane de euro.

Cu o prezenţă de peste 15 ani, EXEC-EDU are o echipă de peste 40 de traineri şi experţi şi aproape 20.000 de cursanţi. Portofoliul EXEC-EDU cuprinde în prezent aproximativ 70 de programe, iar oferta EXEC-EDU este structurată pe 4 linii principale de activitate: programe de dezvoltare pentru C-level, programe de management, cursuri de specializare în domenii profesionale extrem de actuale, de nişă şi workshop-uri de well-being. Cele 4 direcţii includ programe de training, coaching, mentoring, consultanţă.

Arthur Hunt este o companie internaţională în domeniul consultanţei în resurse umane. Prezentă în România din 2006, compania activează în domeniul Executive Search, consultanţă de HR şi management eficient al proceselor de schimbare în cadrul organizaţiilor medii şi de mari dimensiuni. Portofoliul Arthur Hunt cuprinde 4 zone de acţiune: recrutarea poziţiilor de management şi top management, evaluarea şi dezvoltarea angajaţilor, asistenţă în procese de transformare şi schimbare, precum şi optimizarea proceselor şi practicilor de resurse umane.

 

 

  

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.