România este peste media Uniunii Europene la rata de angajare a absolvenţilor de studii superioare, cu un nivel de 88,9%, fiind imediat înaintea Marii Britanii, unde acest indicator este de 88,4%, potrivit datelor aferente anului 2018 publicate joi de biroul european de statistică Eurostat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rata de angajare a tinerilor cu vârste de 20-34 de ani din Uniunea Europeană care au urmat un nivel de educaţie terţiar în ultimii trei ani a fost de 85,5% în 2018, cu 0,6 puncte procentuale peste nivelul din 2017, dar cu 1,4% sub nivelul maxim de 86,9% atins în 2008.

Statele membre cu cele mai ridicate niveluri ale ratei de angajare a proaspăt abosolvenţilor de studii superioare sunt Malta (96,7%), Olanda (94,8%), Germania şi Luxemburg (94%). În schimb, în patru state membre aceste rate au fost anul trecut sub nivelul de 80%: Spania (77,9%), Croaţia (75,2%), Italia (62,8%) şi Grecia (59%).

Tinerii cu un nivel terţiar al educaţiei au înregistrat cele mai ridicate rate de angajare şi au fost mai bine protejaţi de riscul de şomaj decât tinerii care au intrat pe piaţa muncii cu niveluri mai scăzute de educaţie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.