Ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, a afirmat că Europa este presată să producă baterii electrice pentru automobile electrice, pentru a ţine pasul cu China sau Statele Unite, a relatat vineri publicaţia Tagesspiegel, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Putem preveni pierderi masive de locuri de muncă dacă vom construi în Europa cele mai bune baterii din lume”, a spus Altmaier.

Ministrul a mai arătat că Europa trebuie să se gândească la înfiinţarea unei companii specializate în domeniul inteligenţei artificiale capabilă că ţină pasul cu rivalii globali.

Tehnologii cum sunt cea pentru automobilele autonome sunt posibilele domenii ale unei astfel de companii, a spus Altmaier, adăugând că, deşi producătorii auto germani au început să se asocieze, în opinia sa nu este suficient.

”Ar putea fi necesar un jucător industrial propriu. În prezent analizăm acest lucru”, a adăugat ministrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.