Banca Naţională a României (BNR) a anunţat joi un curs de referinţă de 4.5505 lei/euro, în creştere cu 0,05% faţă de nivelul precedent, în condiţiile în care leul a evoluat în ultima perioadă contrar tendinţei regionale, însă analiştii se aşteaptă ca deprecierea leului să nu depăşească nivelul actual pe termen scurt.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miercuri, BNR a afişat un curs de 4.5481 lei/euro.

Moneda românească a ignorat în ultimele zile tendinţa de apreciere a altor monede cu regim similar din regiune, precum zlotul sau forintul, dar cotaţiile dau semne că s-au oprit aproape de pragul de 4,55 lei, sub pragul considerat "de intervenţie", de 4,56 lei/euro. 

"După ce monedele din regiune s-au tot apreciat pe parcursul ultimei săptămâni (inclusiv ieri), iar leul a rămas în urma acestora, acesta ar putea începe să prinda din urmă urmă mişcarea şi să renunţe la orice posibil test la 4,56/euro", arată un raport al ING Bank, publicat joi. 

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat uşor, de la 4,1876 lei la 4,1865 lei.

Totodată, cursul francului elveţian a scăzut de la 4,1564 lei la 4,1525 lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.