Banca Naţională a României (BNR) a anunţat marţi un curs de referinţă de 4,5577 lei/euro, în scădere cu 0,05% faţă de nivelul precedent, pe o piaţă calmă, în timp ce dolarul a coborât sub 3,86 lei, nivel minim din 15 octombrie 2015.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luni, BNR a afişat un curs de 4,5598 lei/euro.

Moneda românească a înregistrat o volatilitate redusă în raport cu euro, pe o piaţă calmă şi cu volume mici.

"Calendarul de astăzi include câteva evenimente importante, cum ar fi prima citire a dinamicii economiei zonei euro în T2 2017 şi indicii PMI pentru ţările majore din regiune (fără România). Însă aceste evenimente nu vor putea, probabil, să schimbe evoluţiile favorabile, având în vedere apetitul de risc la nivel global", arată un raport al ING Bank, publicat marţi.

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat de la 3,8873 lei la 3,8569 lei, cel mai scăzut nivel din 15 octombrie 2015.

Francul elveţian şi-a continuat deprecierea, fiind cotat de BNR cu 3,9976 lei, faţă de 4,0065 lei în şedinţa precedentă. Este pentru prima dată din 14 ianuarie 2015, când s-a produs şocul legat de decizia băncii centrale a Elveţiei de a elimina plafonul de variaţie, când cursul francului coboară sub pragul de 4 lei. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.